Home Actueel Uitgelicht BLOG: Innovatiemanager Dorine helpt CWZ met hulpvraag beeldbellen voor Corona patiënten

01 april 2020

BLOG: Innovatiemanager Dorine helpt CWZ met hulpvraag beeldbellen voor Corona patiënten

Dorine-Pluimers.pngIn deze gekke ‘Corona tijden’ laten wij als Health Valley zien waar we voor staan, namelijk samen impactvolle innovaties versnellen om de gezondheid en zorg van morgen vandaag al mogelijk te maken. Deze week laten we Health Valley innovatiemanager Dorine Pluimers aan het woord. Zij licht toe wat zij vorige week al heeft gedaan voor zorgorganisaties, maar ook voor ondernemers die vragen hadden rondom het Coronavirus:
 

“Vorige week kreeg ik een vraag binnen van een oud-collega die nu werkzaam is bij een Nijmeegs Ziekenhuis als verpleegkundig specialist geriatrie in Nijmegen. Ze gaf aan dat het nu vreemde tijden zijn in het ziekenhuis, vooral voor hun patiënten, de kwetsbare ouderen. Vorige week openden zij een afdeling waar deze patiënten met Corona opgenomen worden en waar  artsen en een team verpleegkundigen gaan werken. Ze gaf aan dat het zware tijden worden, vooral voor hun patiënten die ernstig ziek zijn en alleen in een isolatieafdeling opgenomen liggen. Er wordt wel gevraagd of ze telefoon of laptop mee kunnen nemen, maar er zal altijd een groep mensen zijn die dit niet heeft of kan. Ze wilde graag iets voor hen doen en vroeg naar mogelijkheden om van beeldbellen en bijvoorbeeld iPads lenen waardoor deze mensen wel met familie contact kunnen leggen, vooral voor hen die mogelijk in het ziekenhuis gaan overlijden en beeldbellen een laatste mogelijkheid biedt tot afscheid nemen van dierbaren. Aangezien wij een enorm netwerk hebben met bedrijven, ben ik meteen contact op gaan nemen met organisatie die dit kunnen. Zo heb ik gesproken met onder andere Boomerweb  en Luscii. Waarbij deze bedrijven ook nog initiatief willen nemen om een SET aanvraag te schrijven, zodat het ziekenhuis minimaal (financieel) hoeft bij te dragen en geen tijd kwijt is aan aanvragen schrijven. Ook is gelet op randvoorwaarden als oppervlakten die goed te desinfecteren zijn, beveiliging, snoerloos opladen op een IC en resultaten uit eerdere pilots met ziekenhuizen. Daarnaast kreeg ik een vraag rondom Fotonica. Ze willen met fotonica proberen of ze iets kunnen maken, zodat ze kunnen zien of oppervlakte Corona vrij zijn. De vraag aan mij werd gesteld of er bedrijven zijn die zich hiermee bezighouden. Voor de vraag ‘oppervlakten Coronavrij’ worden ‘as we speak’ digitale ronde tafels opgezet met diverse bedrijven met het doel versneld een prototype te produceren.” Aldus Dorine Pluimers, innovatiemanager Health Valley.

Neem contact op met onze innovatiemanagers!

Heb jij ook een idee of vraag rondom het Coronavirus? Neem dan contact op met een van onze innovatiemanagers en laat jouw idee of hulpvraag ook versnellen!

Check onze Corona informatiepagina

Of check op onze website de pagina met links naar ondersteuningsmogelijkheden omtrent de Coronacrisis met informatie die voor jou relevant kan zijn: https://www.healthvalley.nl/coronacrisis.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Dorine Pluimers
Health Valley Netherlands

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners