Home Actueel Uitgelicht BLOG: Innovatiemanager Victor: "(Zorg)innovaties zijn niet alleen nodig in tijden van crisis

22 april 2020

BLOG: Innovatiemanager Victor: "(Zorg)innovaties zijn niet alleen nodig in tijden van crisis

Victor-Haze.pngIn deze gekke ‘Corona tijden’ laten wij als Health Valley zien waar we voor staan, namelijk samen impactvolle innovaties versnellen om de gezondheid en zorg van morgen vandaag al mogelijk te maken. Deze week laten we Health Valley innovatiemanager Victor Haze aan het woord. 

“Het zijn rare tijden. Ook voor mij als innovatiemanager bij Health Valley. In onze missie staan dingen als verbinden, matchmaken, ondersteunen van ondernemers en zorgprofessionals. Normaal doen we dat in levende lijve, maar nodeloos te zeggen; dat is allemaal anders nu.  Gedurende een week of twee voelde alles raar. Daarna werd de realiteit snel het ‘nieuwe normaal’. Het kostte nog een week voordat iedereen videobellen omarmde en nu lijkt het de gewoonste zaak van de wereld. Alsof we nooit anders gedaan hebben.  

Ineens is niets meer hetzelfde en probeert iedereen betekenis te geven aan de nieuwe werkelijkheid. Digitalisering, transformatie, het zijn begrippen die nu overal opduiken in sectoren die jarenlang allerlei betere redenen leken te hebben de technologische mogelijkheden niet te willen gebruiken, niet konden implementeren. Het adagium bleven voeren dat; ‘het hier nu eenmaal anders werkt…’ 

En nu kan het wel. Moet het wel. En het is ernstig dat er een dergelijke crisis voor nodig was om veranderingen als videobellen in de zorg nu dan toch echt van de grond te hebben gekregen. Want ik kan me niet voorstellen dat we dit terug in de doos proberen te duwen. Ik neem aan dat nu ‘videobellen, tenzij ‘ het nieuwe werken gaat worden. 

Maar niet alleen in de zorg zie ik dit. Ik zie het ook bij de educatie instellingen, hogescholen. Het kan en nu is het zaak om door te pakken. Te onthouden dat transformatie, het gebruiken van nieuwe technologie, werkvormen, innovatie, niet afhankelijk zou moeten zijn van de druk van een crisis, een pandemie of andere shock to the system. Het is echt waar dat de enige constante verandering is. 

Beter dit gegeven te omarmen en zelf sturing te geven dan ons te laten overvallen door een volgende destructieve impactvolle crisis. Het is niet een doemscenario maar getuigt van realiteitszin om te zeggen; niet een vraag van of er een volgende aankomt, maar wanneer? 

Het is nu tijd om deze ervaringen te gebruiken, niet verloren te laten gaan en in te zetten voor een echte verandering van paradigma. Het kan nu."

Neem contact op met onze innovatiemanagers!

Heb jij ook een idee of vraag rondom het Coronavirus? Neem dan contact op met een van onze innovatiemanagers en laat jouw idee of hulpvraag ook versnellen!

Check onze Corona informatiepagina

Of check op onze website de pagina met links naar ondersteuningsmogelijkheden omtrent de Coronacrisis met informatie die voor jou relevant kan zijn:
https://www.healthvalley.nl/coronacrisis


Terug naar het overzicht

Auteur:
Victor Haze
Health Valley Netherlands

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners