Home Actueel Vraag & Aanbod Interreg Euregio Maas-Rijn opent COVID-19 projectoproep en maakt hiervoor € 4,1 miljoen EFRO vrij

27 mei 2020

Interreg Euregio Maas-Rijn opent COVID-19 projectoproep en maakt hiervoor € 4,1 miljoen EFRO vrij

Interreg A, het grensoverschrijdende subsidieprogramma van de Europese Unie, wordt in de Euregio Maas-Rijn vorm gegeven door 13 samenwerkende regionale partners. In het kader van de aanhoudende COVID-19-crisis opent het Interreg Euregio Maas-Rijn programma een speciale projectoproep. Deze oproep staat open voor initiatieven ter bevordering van de crisisresponscapaciteit in het kader van de COVID-19-uitbraak in de sectoren gezondheid, openbare - en veiligheidsdiensten, openbaar administratief beheer en sociale diensten.   

96 miljoen Europese middelen 

Interreg V-A EMR 2014-2020 beschikt over  EFRO middelen in de hoogte van 96 miljoen euro die  projecten in de regio ten goede komen. Het doel is om de kracht en het potentieel van de regio over de grenzen heen te versterken. Daarom moeten de uitgekozen projecten actief knelpunten en praktische barrières wegwerken om het potentieel van (en in) het programmagebied Interreg EMR te versterken. Interreg V-A  EMR financiert grensoverschrijdende projecten met gelden uit EFRO en vanuit de regio’s zelf, aangevuld met middelen van de projectpartners. 

Oproep

Gezien de dringende noodzaak aan ondersteuning is deze oproep open van 26 mei tot 8 juni 2020. Voor deze oproep stelt het programma een hoog ondersteuningspercentage van 90% EFRO beschikbaar en moeten projecten enkel een vereenvoudigd aanvraagformulier indienen. Er is een budget van EUR 4,163,850 vrijgemaakt voor deze oproep.

Alle documenten, waaronder de officiële oproepregeling (‘Gedetailleerde subsidieregels’), kunnen worden gedownload op de website van het programma https://www.interregemr.eu.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Mark Vos
Interreg VA Euregio Maas Rijn


Tags

Health Valley Partners