Home Actueel Vraag & Aanbod KNMP Zorginnovatieprijs 2020

15 oktober 2019

KNMP Zorginnovatieprijs 2020

De KNMP roept apothekers op om mee te dingen naar de KNMP Zorginnovatieprijs 2020. Bijzondere zorginnovaties, initiatieven die de zorg in beweging krijgen of ideeën die bijdragen aan de zorg van de patiënt kunnen tot en met 5 januari 2020 worden ingediend.

KNMP Zorginnovatieprijs

De KNMP Zorginnovatieprijs is een stimulans voor innovatieve apothekers om hun idee te delen en verder te brengen. Innovatie is nodig om de zorg op de steeds veranderende behoeften van de patiënt en maatschappij aan te laten sluiten. De prijs wordt uitgereikt tijdens het KNMP Voorjaarscongres. De bekroonde inzender ontvangt een aandenken en een geldprijs van € 10.000,-.

Alleen KNMP-leden kunnen hun ideeën inzenden.

Winnaar 2019: Apotheek West Friesland

De pilot ‘Lab door Apotheek Bepaald’ (LAB) van Apotheek West Friesland is de winnaar van de KNMP Zorginnovatieprijs 2019. Labcontroles zijn een verantwoordelijkheid van de huisarts, ook wanneer deze nodig zijn voor een optimaal gebruik van geneesmiddelen. Uit de West-Friese pilot bleek dat deze labcontroles in bijna de helft van de gevallen niet uitgevoerd werden. Nadat de apotheek deze verantwoordelijkheid op zich nam, werd in 95% van de gevallen wel tijdig een labcontrole uitgevoerd.

Deel


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
KNMP


Tags

Health Valley Partners