Home Actueel Vraag & Aanbod Innovatievraagstukken bij zorgorganisaties en bedrijven gezocht!

09 juni 2021

Innovatievraagstukken bij zorgorganisaties en bedrijven gezocht!

Health Valley is samen met de KVK op zoek naar zorginstellingen en bedrijven met een innovatievraagstuk, die dit najaar met andere ondernemers willen samenwerken aan concrete uitdagingen in de zorg. Het doel is om innovatie te versnellen en samenwerking tussen grote en kleine bedrijven mogelijk te maken. Daarmee willen we de gezondheid en zorg van morgen vandaag al mogelijk maken! Aanmelden van vraagstukken kan tot uiterlijk 28 juli 2021.  

Innovatie nodig in de zorg

De gezondheidszorg staat al langere tijd onder druk. Een vergrijzende bevolking, toename van mensen met chronische ziekten en een gestegen zorgvraag dragen hieraan bij. Om de zorg, ook in de toekomst, voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en van optimale kwaliteit te houden, is het cruciaal om het zelfmanagement van burgers en patiënten te vergroten. We moeten de toename van de vraag naar zorg beperken. Maar hoe pakken we dat aan? Innovatie wijst de weg naar de oplossing!

Samen werken aan uitdagingen

Iedere organisatie heeft innovatie uitdagingen. Uitdagingen waarvoor je de denk- en doekracht van andere slimme ondernemers goed kunt gebruiken. De KVK Business Challenge Health Valley biedt een open innovatieplatform dat je, zowel online als fysiek, in contact brengt met innovatieve zorginstellingen, start-ups, scale-ups, zelfstandige ondernemers en mkb-ondernemingen uit Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Health editie van de KVK Business Challenge

De eerste KVK Business Challenge werd een paar jaar geleden georganiseerd met als doel om innovatie te versnellen en samenwerking tussen grote en kleine bedrijven mogelijk te maken. Het gaat hierbij om samenwerkingen tussen Nederlandse en buitenlandse bedrijven uit diverse sectoren. Dankzij afgelopen edities zijn meer dan 1000 grote en kleine ondernemers met elkaar verbonden. Onder meer bedrijven als Philips, Boston Scientific en Zorggroep Elde Maasduinen, hebben eerder vraagstukken ingebracht, met succesvolle resultaten als gevolg. Op 3 mei vindt de kick-off plaats van een health editie waarin KVK en Health Valley samenwerken: de KVK Business Challenge Health Valley.

Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar zorginstellingen en bedrijven met een vraagstuk, die met andere ondernemers willen samenwerken aan concrete uitdagingen. Daarmee willen we de gezondheid en zorg van morgen vandaag al mogelijk maken! Doe mee aan de KVK Business Challenge Health Valley!

De tijdlijn ziet er als volgt uit:

  • 28 juli: Uiterlijk aanmelden
  • 30 aug: Start KVK Business Challenge Health Valley, opening online platform en start chatfase
  • 4 okt: Sluiting editie op online platform
  • 6 okt: Selectie van partijen met de beste ideeën/oplossingen15 okt: Ontmoetingen tussen ‘challenge’ eigenaars en geselecteerde partijen met beste ideeën/oplossingen

Meer weten of aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 juli 2021. Stuur een mail naar m.kalf@healthvalley.nl of bel naar: 06 22 38 93 23. Zie ook deze flyer (PDF). 


Terug naar het overzicht

Auteur:
Marc Kalf
Health Valley Netherlands

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners