Home Actueel Vraag & Aanbod MIT en het Nederlandse IA netwerk bieden unieke kans om top talent binnen te halen!

28 oktober 2021

MIT en het Nederlandse IA netwerk bieden unieke kans om top talent binnen te halen!

De kans om voor 3/6 maanden een MIT student als stagiair te hebben.

Talentvolle medewerkers helpen ondernemingen groeien, maar het aantrekken van het juiste talent blijft een uitdaging. Daarbij wil de Nederlandse overheid het start- en scale-ups ecosysteem graag ondersteunen.

Bij deze een uitnodiging voor deelname aan de prijsvraag die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en IA-Post Boston in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) MISTI programma heeft opgezet.

MIT MISTI

Het MIT MISTI programma is een programma van Massachusetts Institute of Technology (MIT) waarbij jaarlijks meer dan 1000 studenten van deze topuniversiteit gekoppeld worden aan bedrijven en kennisinstellingen in het buitenland voor stages en uitwisselingsprogramma’s.

Aankomende zomer wil RVO en IA Kantoor Boston maximaal 9 ondernemingen de mogelijkheid geven om tegen zwaar gereduceerd tarief deel te nemen aan het MIT MISTI programma. Zo kan een jonge innovatieve onderneming 3 maanden talent van MIT aan de slag laten gaan met een uitdagende opdracht binnen hun bedrijf. De insteek is dat de stages in persoon plaatsvinden, in Q2 van 2022.

In de afgelopen jaren zijn al diverse stagiairs van MIT bij Nederlandse organisaties aan de slag gegaan. De ervaringen zijn ontzettend positief, zie bijlage voor wat een MIT student voor een bedrijf kan betekenen.

Kosten en selectieproces 

De kosten voor een MIT student voor een stage van drie maanden is $7.250,00. Om jonge bedrijven tegemoet te komen zal een deel van de kosten $5.500,00 door partners van MIT MISTI gedekt worden. De overige $1.750,00 zal de geselecteerde onderneming zelf bij leggen. De selectie van deelnemende ondernemingen vindt plaats middels een prijsvraag. Er zal een online pitchmoment georganiseerd worden waarbij geïnteresseerde ondernemingen direct aan MIT studenten pitchen over hun bedrijf en de opdracht zij beschikbaar stellen.

Aan de hand daarvan zullen studenten hun interesse uiten voor de deelnemende ondernemingen en door het MIT MISTI programma gekoppeld worden. De beste matches zullen geselecteerd worden, MIT MISTI zal hier het eindoordeel over geven.

Deelname

Een innovatieve onderneming kan meedoen als aan de volgende criteria wordt voldaan:

1.       Maximaal rond de 100 medewerkers

2.       Het bedrijf is niet ouder dan 15 jaar

3.       Het bedrijf wordt gedreven door technologie en heeft een model dat dankzij technologie schaalbaar is.

Daarnaast is het van belang dat er een passend project aangeleverd wordt en er wordt nagedacht over de begeleiding van de MIT student. Hiervoor levert de onderneming een kort projectplan van maximaal 1 A4 aan. Graag in het Engels.

Wil de onderneming deelnemen aan het pitchmoment en kans maken op deelname aan het MIT MISTI project tegen gereduceerd tarief? Stuur dan een projectplan op vóór 6 december op naar NLentry@rvo.nl. Het pitchmoment zal waarschijnlijk eind februari plaatsvinden, hierover volgt meer informatie.

Vragen en/of opmerkingen over de prijsvraag en het MIT MISTI programma? We zijn bereikbaar op bovenstaand e-mail adres.  

Op zoek naar iets anders?

Northeastern University biedt langere stages van 6 maanden aan via hun wereldwijde Co-op-programma. Het kostenmodel is flexibel en wordt per geval bepaald. Op zoek naar een gratis stagiair om een kort project in 40 uur uit te voeren? Bekijk het Experiential Network-programma van Northeastern. Neem voor meer informatie contact op met Mart Duitemeijer (Mart@nost-boston.org).


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
RVO


Tags

Health Valley Partners