Home Actueel Vraag & Aanbod Nori Health opent aanmeldingen voor pilot met chatbot coach darmpatiënten

29 juli 2019

Nori Health opent aanmeldingen voor pilot met chatbot coach darmpatiënten

Nori Health introduceert binnenkort een digitaal therapie programma met een computergestuurde (chatbot) coach voor mensen met een chronische darmaandoening. Na een succesvolle test in samenwerking met patiëntenvereniging CCUVN zijn inschrijvingen voor besloten pilots nu in volle gang. Deze staan gepland om te starten in het vierde kwartaal.

“We praten op dit moment met partners als ziekenhuizen, verzekeraars en farmaceutische bedrijven die net als wij de veelbelovende mogelijkheden zien van dit programma”, zo vertelt oprichter Roeland Pater desgevraagd. “Dat kan gericht zijn op het verbeteren van gepersonaliseerde ondersteuning tussen ziekenhuisbezoeken in, maar ook gericht op kosteneffectiviteit bijvoorbeeld. De ruimte voor pilots is beperkt dus we hebben de luxe om selectief te zijn.”

Digitale leefstijl interventie

Nori Health is een interventie van 6 weken. In die periode krijgen patiënten onbeperkt toegang tot het digitale programma, waar gesprekken kunnen worden gevoerd met de chatbot coach. Omdat de coach computergestuurd is kan deze duizenden mensen tegelijkertijd helpen en daarmee persoonlijke ondersteuning bieden naast de medische zorg. Gesprekken richten zich op het verbeteren van fysieke fitheid en mentaal welzijn door factoren binnen de leefstijl te ontdekken die een negatieve invloed hebben, en deze proactief te veranderen.

Verbeteringen in dagelijkse omgang met aandoening

Het programma van Nori Health is ontwikkeld voor mensen die leven met IBD (ziekte van Crohn, colitis) en prikkelbaar darmsyndroom. 

De app helpt de kwaliteit van leven voor groep te verbeteren. De eerste tests, uitgevoerd in samenwerking met CCUVN, zijn veelbelovend. Zo blijkt de score voor het dagelijkse management van de aandoening (inclusief dieet, beweging) gemiddeld 28 procent hoger te liggen. Bovendien ervaarde 56 procent van de deelnemers een verbetering in hun sociale leven. Zij hadden geen sociale activiteiten gemist vanwege hun aandoening, terwijl dat voor het programma wel het geval was.

Informatie over pilot

Patiënten in pilots worden persoonlijk begeleid door gecertificeerd voedingsdeskundige en leefstijlcoach Lisa Booth. Interesse om deel te nemen aan de pilots? Neem contact op met oprichter Roeland Pater voor meer informatie: roeland@norihealth.com


Terug naar het overzicht

Auteur:
Roeland Pater
Nori Health

Publicatie over partner(s):


Tags

Health Valley Partners