Home Actueel Vraag & Aanbod Prix Galien Awards 2019

26 maart 2019

Prix Galien Awards 2019

PRIX GALIEN: PRESTIGIEUZE PRIJZEN

De organisatie van de jaarlijkse Prix Galien Award (voorheen Galenusprijzen), zal ook dit jaar weer de Prix Galien MedTech Award uitreiken. De Prix Galien MedTech Award 2019 bestaat uit een gouden medaille en beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener en beoogt deze te bekrachtigen. In aanmerking komen innovaties op het terrein van medische apparatuur, diagnostica, eHealth oplossingen, robotics, domotica, wearables/draagbare technologie, remote monitoring, telemedicine, serious gaming, simulatie, big data, digitalisering in de zorg en virtual & augmented reality.

U kunt tot en met 5 april a.s. innovaties uit uw organisatie voor dragen als kandidaat voor de Prix Galien MedTech Award 2019. Kandidaten voor deze prijs kunnen alleen online worden aangemeld. In het Reglement Prix Galien MedTech Award 2019 staan de voorwaarden vermeld voor meedingen. U treft tevens de samenstelling van de jury op deze website www.prixgalien.nl aan.

De aan melding voor de Prix Galien MedTech Award dient vóór 5 april maart in ons bezit te zijn. De uiterste inzenddatum voor het dossier is 17 mei 2019. Alleen digitale dossier worden geaccepteerd, zie voor instructies het Reglement.

Aan de kandidatuur, het genomineerd worden en het winnen van de Prix Galien MedTech Award 2019 wordt vooraf, tijdens en na afloop van de uitreiking ruim aandacht besteed. Onder meer met de Prix Galien-magazine 2019 verspreid onder diverse medische specialismen (oplagen circa 16.000 exemplaren), op de websites van de Prix Galien, ZonMw, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en in diverse geprinte en online media (zoals Skipr en ZorgVisie) van Springer Healthcare.

Tijdens de feestelijke 26 e uitreikingsceremonie in september 2019 wordt tevens de Prix Galien Research Award (voorheen Galenus Researchprijs) en de Prix Galien Pharmaceutical Award (voorheen Galenus Geneesmiddelenprijs) uitgereikt. Voor eventuele vragen kunt u zich wenden tot de heer Philip de l’Orme, mobiel 06 - 54 370 731 of via philip.delorme@prixgalien.nl

In Nederland worden sinds 1992 elk jaar de Galenus Geneesmiddelenprijs en de Galenus Researchprijs uitgereikt. Vanaf 2018, bij het 25-jarig bestaan van de Galenusprijzen is de naam, naar internationaal voorbeeld, definitief omgedoopt in respectievelijk Prix Galien, Prix Galien Pharmaceutical Award en Prix Galien Research Award.

De Pharmaceutical Award wordt toegekend aan het meest innovatieve en/of betekenisvolle middel dat in het voorgaande jaar is geïntroduceerd. De  Research Award is bestemd voor een jonge wetenschapper of groep wetenschappers die baanbrekend werk heeft verricht. In 2018 is tevens de MedTech Award geïntroduceerd. De MedTech Award beloont aantoonbaar waardevolle innovaties in de zorg voor patiënt, mantelzorger en/of zorgverlener. De prijzen bestaan uit een gouden medaille ontworpen door Albert de Jaeger (1908-1992), winnaar van de eerste Grand Prix de Rome. De Prix Galien Research Award bestaat tevens uit een geldbedrag van € 5.000.

Welk geneesmiddel, welke researcher of welk innovatief product de prijzen winnen, wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury met allen ruime expertise op de te beoordelen disciplines. De juryleden bestaan uit wetenschappers uit diverse farmaceutische en medische disciplines en vertegenwoordigers van (overheids)instellingen.

De Prix Galien wordt inmiddels uitgereikt in België-Luxemburg, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Marokko, Nederland, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zwitserland, de UK en de VS. In 2018 is tevens Afrika toegetreden.

Aanmelding kandidatuur 2019

Deadline aanmelden is vrijdag 5 april a.s.

Selecteer onderstaand uw Awardkeuze.
Alleen met behulp van een van de onderstaande buttons kunt u uw geneesmiddel (Prix Galien Pharmaceutical Award), onderzoeker of onderzoeksteam (Prix Galien Research Award), product of dienst (Prix Galien MedTech Award) kandidaat stellen voor de prestigieuze Prix Galien Awards. Maak de juiste keuze en vul de benodigde gegevens in nadat u het Reglement hebt gelezen en u er zeker van bent dat uw kandidaat voldoet aan de reglementaire eisen. Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met Philip de l'Orme (philip.delorme@prixgalien.nl of m +31 (0)6 54 370 731)


Image

PHARMACEUTICAL AWARD 


Image

RESEARCH AWARD


Image

MEDTECH AWARD


Terug naar het overzicht

Auteur:
Philip de l’Orme
Prix Galien Nederland


Tags

Health Valley Partners