Home Actueel Vraag & Aanbod Seed Business Angel regeling

16 april 2018

Seed Business Angel regeling

Met de Seed Business Angel regeling richt de overheid zich op het verbeteren van de financiering van technostarters en creatieve starters (start-ups) tijdens de vroege levensfase.

Voor start-ups is het nog altijd moeilijk om tijdens de vroege levensfase aan financiering te komen. Via deze regeling kunnen business angels ‘slim geld’ leveren aan start-ups door actief betrokken te zijn met hun kennis, netwerk en ervaring. Deze opzet vergroot hun kans op succes.

Voor investeerders

Bent u met 2 investeerders en wilt u technostarters of creatieve starters ondersteunen met financiering en uw kennis, netwerk en ervaring? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een Seed Business Angel fonds.

Nieuwsgierig? Klik op de afbeelding voor een animatiefilmpje met een heldere uitleg over het Seed Business Angel fonds.

Seed Business Angels still

De Staat kan u een lening verschaffen van maximaal € 1 miljoen. Een voorwaarde is dat u samen met uw investeringspartner minimaal eenzelfde bedrag beschikbaar stelt voor investeringen. U moet beiden een even groot belang in het fonds hebben om de onafhankelijkheid van de investeringsbeslissingen te waarborgen.  

Met het totale investeringsbedrag kunt u vervolgens investeren in een portefeuille van start-ups, volgens een door uzelf opgesteld fondsplan.

Bent u start-up en heeft u interesse in ondersteuning? Lees hoe u als start-up gebruik maakt van een Seed Business Angel fonds.

Budget

Het budget voor 2018 is € 10 miljoen. Een lening is maximaal even groot als het private inlegbedrag van het fonds, tot een maximum van € 1 miljoen.

Voorwaarden

Business angels kunnen zich kwalificeren voor deze regeling als zij investeren in start-ups. Lees de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Seed Business Angel regeling.

Aanvragen

Wilt u als investeerder start-ups ondersteunen met financiering en uw kennis, netwerk en ervaring? Via onderstaand aanvraagformulier vraagt u een lening aan voor het opzetten van een investeringsfonds. De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst ('first come, first serve').

Bij uw subsidieaanvraag moet u een schriftelijke verklaring over de gedragslijn van het Seed Business Angel fonds bijsluiten. Hierin vermeldt u welke maatregelen u treft om het ontstaan van belangenverstrengeling te voorkomen.

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag.

Formulieren

Terugbetalingsregeling

Voor een lening via deze regeling geldt een gunstige terugbetalingsregeling voor de business angels.

Overzicht Seed Business Angel fondsen

Er zijn op dit moment twee Seed Business Angel fondsen die participaties kunnen aangaan.

Wet- en regelgeving

Raadpleeg de publicatie van de regeling in de Staatscourant.


Terug naar het overzicht

Auteur:
Redactie
RVO.nl


Tags

Health Valley Partners