Home Actueel Vraag & Aanbod Health Valley Bridge Prijs 2021

08 januari 2021

Health Valley Bridge Prijs 2021

Bridges_logo_2021_RGB.png

Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care, uit om vóór 1 februari 2021 projecten in de zorg in te dienen waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Daarbij denken wij aan de volgende onderwerpen en technologieën die hiervoor in aanmerking kunnen komen: telemonitoring, wearables, point of care diagnostiek, virtual reality, robotica, AI en big data. Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is. De uitreiking vindt plaats op 10/11 maart 2021 tijdens het virtuele Health Valley Event.

Brug tussen zorginstelling en ondernemer

De naam van de prijs verwijst naar de brug die het slaat tussen een zorginstelling en een ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. René Penning de Vries bestuursvoorzitter Health Valley: “De huidige crisis heeft ons meer dan ooit geleerd hoe belangrijk goede zorg is. Toegankelijk en beschikbaar voor iedereen. Bouwend op de betrokkenheid van de professionals en gebruikmakend van relevante innovaties. De Health Valley Bridge prijs ondersteunt de brug tussen de werelden van zorg en technologie en draagt daarmee bij aan een voortdurend krachtiger zorgsysteem.”

Belang digitalisering en juiste zorg op de juiste plek

Menzis verbindt zich ook graag als nieuwe sponsor aan deze prijs. “We zien meer dan ooit dat digitalisering en het principe van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ hand in hand gaan,” licht Dirk Jan Sloots, lid van de raad van bestuur van Menzis, toe. “De kwaliteit van leven van patiënten kan drastisch verbeteren wanneer bijvoorbeeld thuis gezondheidsmetingen kunnen worden verricht, of dat ziekenhuisbehandelingen of trajecten deels of volledig in de eigen omgeving kunnen worden gebracht.”

De vakjury

De jurering zal plaatsvinden door een panel van 5 personen dat is samengesteld uit het Health Valley partnernetwerk. Waar gaat de jury op letten? Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer van Academy het Dorp en juryvoorzitter: "Dit jaar kijken we naar technologische oplossingen die zorg dichterbij de eigen leefomgeving brengen, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Een onderwerp wat heel goed past bij de uitdagingen waar we voor staan. Bij het beoordelen van projecten ga ik op de eerste plaats letten op de rol van de mensen die met de technologie gaan werken. Dat is de basis. Ik hoop dat we als jury die basis die tot uiting komt in een waardevolle oplossing ook kunnen belonen.”

Schrijf je in vóór 1 februari 2021

De inschrijving voor Health Valley Bridge Prijs 2021 is geopend en loopt tot 1 februari 2021. Vul het formulier hieronder in om jouw project in te dienen. Bekijk hier het wedstrijdreglement. Deze prijs en daarmee het steuntje in de rug, wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Menzis.

FPC de Oostvaarderskliniek Winnaar 2021

Het project ‘Maatje’ van het forensisch psychiatrisch centrum de Oostvaarderskliniek won in 2020 deze prestigieuze prijs. Met het gewonnen geld zijn ze aan de slag gegaan om robots op maat in te programmeren voor de patiënten. Dit om te onderzoeken of de inzet van sociale robots eenzaamheid bij forensische zorg patiënten terug kan dringen en uiteindelijk een bijdrage kan leveren aan een veiligere maatschappij.

Belangrijke data

  • 1 december 2020: opening inschrijving 
  • 31 januari 2021: sluiting inschrijving (de jury selecteert 3 genomineerden)
  • 17 februari 2021: pitchdag voor 3 genomineerden
  • 17 februari - 10 maart 2020: stemperiode prijs
  • 10/11 maart 2021: bekendmaking winnaar en prijsuitreiking tijdens het plenaire programma Health Valley Event

Meedoen

Aanhef*:

Jouw gegevens (indiener)
(ongeveer 100 woorden)
(document met uitgebreide omschrijving of plan van het project)
(indien er online informatie is over het project)
Is in het project sprake van een samenwerking tussen een Nederlandse zorgorganisatie en een bedrijf/onderneming?:

Is het project al, eventueel in de vorm van een pilot, in praktijk gebracht?:

(indien van toepassing)

Health Valley Bridge Prijs 2021 is powered by:

HVBridgePrijs2021_poweredby-(1).jpg

 


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners