Home Actueel Vraag & Aanbod Health Valley Bridge prijs 2019

10 december 2018

Health Valley Bridge prijs 2019

Health Valley nodigt zorgaanbieders, actief in cure en/of care, uit om projecten in te dienen waarin ze samen met bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Voor 2019 kiezen we voor de thema's Robotica en Blockchain. Een multidisciplinaire jury zal alle inschrijvingen beoordelen. Het meest veelbelovende project ontvangt de prestigieuze prijs en het bedrag van 20.000 euro dat eraan verbonden is.
 

Over de Health Valley Bridge prijs

Vanwege de jubileumeditie van het Health Valley Event in 2018 is een prestigieuze prijs door Health Valley gelanceerd voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die samen met bedrijven aan projecten werken waarmee ze het verschil maken voor patiënten. Vaak zijn er binnen zorginstellingen onvoldoende middelen om innovatieve projecten op te starten samen met MKB. Health Valley wil zorginstellingen graag een steuntje in de rug geven om samen met ondernemers te innoveren om de zorg te verbeteren. De prijs is op HVE 2018 gelanceerd onder de naam ‘Health Valley Bridge’. De naam verwijst naar de brug die we met de prijs slaan tussen de zorginstelling en de ondernemer om samen innovaties mogelijk te maken. Tijdens HVE 2019 wordt de prijs toegekend aan een zorginstelling en zal daarna jaarlijks terugkeren.

René Penning de Vries bestuursvoorzitter Health Valley: “Health Valley staat voor verbindingen. De tijd dat technologie het antwoord was is voorbij. Alles begint bij samenwerking, bij voorkeur tussen partijen met een verschillende invalshoek. Wij gaan kijken naar projecten met kans van slagen, en hopen dat we de prijs het verschil kan maken voor het beste idee.”

Thema’s 2019

Dit jaar zijn de thema's Robotica en Blockchain. Zorgaanbieders kunnen zelf actief een project voordragen binnen de gekozen thema’s.

Hoogte prijs

De winnaar van deze prijs krijgt 20.000 euro en wordt bekend gemaakt tijdens het Health Valley Event op 14 maart 2019 in Nijmegen. Deze prijs en daarmee het steuntje in de rug, wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdragen van Academy het Dorp en Rabobank Rijk van Nijmegen.

Belangrijke data

  • 1 februari 2019: inschrijving gesloten
  • 18 februari 2019: pitchdag en bekendmaking 3 genomineerden
  • 14 maart 2019: jury maakt de winnaar bekend

Jury en wedstrijdreglement

En waar gaat de jury op letten? Jorrit Ebben, Chief Strategy & Innovation Officer van Academy het Dorp en juryvoorzitter: “Innovatie is een complex proces. Het is mijn werk, en ik leer nog elke dag. Bij het beoordelen van projecten ga ik op de eerste plaats letten op samenwerking. Dat is de basis. Daarnaast ben ik van mening dat voor succesvolle innovatie drie ingrediënten nodig zijn: tijd, ruimte voor ontwikkeling en lef. Ik hoop dat we als jury dat lef kunnen belonen.”

Martin Visser, Directeur bedrijven van Rabobank Rijk van Nijmegen: “Wij hebben veel kennis in huis waarmee we bedrijven kunnen helpen. Daarnaast hebben we een netwerk opgebouwd dat we graag inzetten. En bieden we financieringsmogelijkheden aan voor de vroege fase zoals de Achtergestelde Innovatie Lening. Zo werken we als bank aan een sociaal, maatschappelijk en economisch sterke regio. Ik hoop daarom op kwaliteit en kwantiteit in de inschrijvingen. 

Health Valley Bridge prijs is powered by:
HealthValleyBridgePrijs_Poweredby.jpg


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners