Home Events Betaalbare Zorg

21 april 2021

Betaalbare Zorg

Vierdaagse opleiding

We willen dat onze zorg betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid. Zo worden mensen steeds ouder, maken ze steeds langer gebruik van zorg, en komen er steeds meer mogelijkheden voor behandeling en genezing van ziekten. Tegelijkertijd stijgen de budgetten voor medische zorg niet meer mee, waardoor de toegankelijkheid, kwaliteit en keuzevrijheid van onze zorg in het gedrang komen. Het is een opgave om de betaalbaarheid niet te laten ontsporen. Zowel op nationaal niveau, als binnen regionale zorgecosystemen en in de instellingen.

Hoe komt dat? Wat maakt het zo complex om zorg betaalbaar te houden? Hoe houden we de acute keten gezond? Hoe zorgen we voor meer preventie en voor voldoende zorg voor onze ouderen? Hoe kunnen we optimaal samenwerken bij complexe zorgvragen? En hoe brengen we veranderingen aan in onze dagelijkse zorgomgeving? Zowel topdocenten uit de wetenschap als experts uit de praktijk nemen je tijdens de vierdaagse leergang mee in hun strategieën voor betaalbare zorg. Werken die strategieën eigenlijk wel? In welke mate? En wat kun je daaraan hebben?

In deze unieke postacademische opleiding krijg je antwoord op al deze vraagstukken vanuit een integrale zorgvisie. Daarnaast biedt de tweede module je de ruimte en de tools om je eigen project verder te brengen. Je versterkt je evidence based kennis en kunde om projecten gericht op betaalbare zorg met blijvend resultaat te realiseren. Je doorziet de invloed van leiderschap en organisatieprocessen en bent in staat om door een stakeholderanalyse de belangrijkste belangen in kaart te brengen.

Zo combineren we de laatste inzichten uit de wetenschap met je eigen context in de praktijk.

Doelgroep

De vierdaagse opleiding Betaalbare Zorg  is met name bedoeld voor beleidsadviseurs en zorgprofessionals die de ambitie hebben om hun initiatieven en samenwerking gericht op de betaalbaarheid van zorg te versterken op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices uit de werkpraktijk.

Facts & figures

Planning: E-learning: Betaalbare Zorg (op het moment dat het jou goed uitkomt)

  • Module 1: woensdag 21 april en woensdag 12 mei 2021
  • Module 2: woensdag 26 mei en woensdag 2 juni 2021

Locatie: Radboud Universiteit en Radboudumc in Nijmegen
Duur: 4 contactdagen (4 x 6 uur) en e-learning
Studielast: 4 dagen van 09.30 - 16.30 uur. Houd daarnaast rekening met het doorlopen van een e-learning module en een voorbereidende opdracht voor elke bijeenkomst.
Aantal mogelijke deelnemers: Minimaal 8, maximaal 15
Voertaal: Nederlands
Inschrijfdeadline: Dinsdag 7 april 2021
We hebben in deze opleiding plaats voor 8 tot 15 deelnemers. Wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is, kom je op een wachtlijst. Radboud Academy gaat de opleiding namelijk waarschijnlijk vaker verzorgen.
Afronding: Certificaat Radboud Academy
Accreditatie: De opleiding is voor 20 uur geaccrediteerd bij ABAN voor alle BIG-geregistreerde specialismen en bij V&VN voor verpleegkundigen.
Kosten: € 2.975,- (inclusief de koffie, thee, lunch en het management boek Betaalbare zorg)

€ 2.975,-

Hoe is het programma opgebouwd?

De vierdaagse opleiding Betaalbare Zorg bestaat uit een voorbereidende online leeromgeving en twee modules:

  • E-learning: Betaalbare zorg (op het moment dat het jou goed uitkomt)
  • Module 1: De complexiteit van betaalbare zorg (2 dagen: woensdag 21 april en woensdag 12 mei 2021 van 09.30 - 16.30 uur.)
  • Module 2: Realiseren van betaalbaarheidsprojecten met blijvend resultaat (2 dagen: woensdag 26 mei, woensdag 2 juni 2021 van 09.30 - 16.30 uur.)

Je kunt (deze keer) uitsluitend de gehele opleiding en geen losse modules volgen.

De modules worden verzorgd door prof. dr. Patrick Jeurissen, hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg aan de Radboud Universiteit en het Radboudumc, samen met topdocenten uit de wetenschap en experts uit de praktijk. Denk aan gerenommeerde sprekers als prof. dr. Johan Polder van het RIVM, promovendus Niek Stadhouders van het Radboudumc en dr. Jan-Kees Helderman, hoofddocent aan de Radboud Universiteit.

static

Radboud Universiteit en Radboudumc

Nijmegen

Health Valley Partners