Home Events Biotech - Boston en New York

21 mei 2021 - 26 juni 2021

Biotech - Boston en New York

Virtuele scale-upmissie

Heeft u een innovatie op het gebied van biotechnologie (biotech) en bent u klaar om de stap naar de Verenigde Staten te zetten? Wilt u zakendoen, samenwerken, of contacten leggen in Boston en New York? Neem dan tussen 21 mei en 24 juni deel aan de virtuele scale-upmissie biotech.

Het motto van deze missie is 'Taking your US expansion to the next level'. Deelname biedt u de ideale gelegenheid om zaken te doen, samen te werken of contacten te leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers en investeerders in Boston en New York.

Kansen aan de Oostkust van de Verenigde Staten

Boston is wereldwijd de #1 biotech-hub. Dit heeft meerdere oorzaken. Bijvoorbeeld de combinatie van topuniversiteiten in de regio, zoals Harvard en het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Maar ook de aanwezigheid van 18 van de 20 grootste biopharmabedrijven speelt een grote rol. Net als de beschikbaarheid van een ongekende hoeveelheid durfkapitaal, labruimte en financiering vanuit de National Institutes of Health (NIH). Dit alles maakt Boston een wereldwijd gerespecteerd ecosysteem in de biopharmasector.

New York en New Jersey volgen op de voet en werken hard aan de groei van het biopharma-ecosysteem. Dit doen de steden onder meer door flink te investeren in banen, labruimte en het creëren van een gastvrij klimaat voor biotechstart-ups. Daarnaast huisvest de stad New York meer dan 50 ziekenhuizen, bijna 10 academisch medische ziekenhuizen en meer dan 100 onderzoeksinstellingen. Daarmee is deze wereldstad een grote afzetmarkt.

Voor wie?

Dit programma is gericht op excellente, snelgroeiende scale-ups in de biotechsector, die klaar zijn om hun bedrijf naar de Verenigde Staten uit te breiden. Er wordt een groep van maximaal 10 bedrijven geselecteerd – zie de selectiecriteria hieronder – om deel te nemen. Registratie betekent daarom ook niet automatisch deelname aan de missie.

We vragen founders, R&D-managers, CTO's, CEO's en (nieuwe) Business Development Managers van ambitieuze biotechscale-ups om zich in te schrijven. Voor de selectie gelden de volgende criteria:

 • Er is een al bewezen marktacceptatie van uw product of dienst op de Nederlandse en/of Europese markt ('product-market fit').
 • Uw managementteam heeft een management en entrepreneurial track-record.
 • Minimaal 1 lid van het founding/leadership-team moet aan ten minste 80% van het programma kunnen deelnemen.
 • U heeft reeds financiering opgehaald.
 • Uw bedrijf is gestart of klaar voor internationale opschaling naar Noord Amerika.
 • Uw product of dienst is potentieel disruptief (baanbrekend).
 • Uw bedrijf heeft een hoogtechnologisch innovatief product of dienst.
 • U bent op zoek naar partners voor samenwerking.
 • U kunt laten zien dat er op dit moment een goede aanleiding is om mee te gaan naar Boston en New York (nut en noodzaak van deze missie).

Brede vertegenwoordiging

Innovatie wordt gedreven door – en is voor – mensen van alle achtergronden en identiteiten. Deze missie streeft daarom naar een brede vertegenwoordiging van ondernemers. We moedigen ondernemers van alle achtergronden en identiteiten aan om zich aan te melden.

Wat verwachten we van deelnemers?

Om de missie tot een succes te maken verwachten we dat u alle missiedagen bijwoont en ook tijdens de BIO Digital aanwezig bent. Daarnaast verwachten we dat u de tijd neemt om uzelf voor te bereiden (pitchen), een-op-een meetings plant, spreekt met uw mentor, en dat u zich verdiept in de tech-ecosystemen en de sprekers.

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 exclusief btw per organisatie.
Er kunnen per organisatie maximaal 2 deelnemers meedoen.

Deelname

Meld u aan voor deelname. De inschrijving voor deze missie staat open tot 23 april.

Let op: er is ruimte voor maximaal 10 bedrijven.

De organisatie vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan, binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de missie passen. Daarnaast streven we naar een diverse groep deelnemers. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Als er meerdere kwalitatieve aanmeldingen zijn, kunnen potentiële deelnemers afgewezen worden. Dit gebeurt na selectie op basis van de genoemde criteria en het juridisch kader, opgesteld door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Uw deelname wordt bevestigd in de week van 25 april. Bekijk het voorlopige programma en noteer de data van de missie alvast in uw agenda.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Maurits Berger, projectleider handelsmissies
E: maurits.berger1@rvo.nl

of:

Zana Ustebay, Netherlands Innovation Network, Boston
E: zana@nost-boston.org

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Nederlandse postennetwerk in de Verenigde Staten.

Nederland als internationale samenwerkingspartner

Met deze missie nodigen wij onze buitenlandse partners uit tot samenwerking in het zoeken naar oplossingen voor mondiale uitdagingen. Nederland werkt samen bij het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen en wil een partner zijn in technologische en maatschappelijke oplossingen voor een betere wereld.

online
€ 500 per organisatie (max. 2 deelnemers)
0 deelnemers

Over een periode van 4 weken zijn er in totaal 4 virtuele missiedagen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om verschillende programma-onderdelen bij te wonen. Deelname aan de BIO Digital 2021 – de grootste biotechconferentie ter wereld – is ook onderdeel van het programma.

Het programma bevat onder andere:

 • Rondetafelgesprekken met leidende bedrijven en investeerders uit de biotechsector;
 • Mentorschap van een ervaren lokale expert uit de tech-ecosystemen van Boston en New York City;
 • Matchmaking op maat;
 • Professionele pitchtraining (een-op-een) voor de Amerikaanse markt;
 • Pitchsessie met lokale experts voor uw 'product-market fit';
 • Deelname aan een exclusieve pitch-competitie om het programma af te sluiten;
 • Toegang tot de BIO Digital 2021;
 • Q&A's over juridische zaken en over het goedkeuringsproces van de Food and Drug Administration (FDA).

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig).

Health Valley Partners