Home Events Biotech & life sciences in Wallonië

29 mei 2019, 12.00 - 14.00 uur

Biotech & life sciences in Wallonië

Lunchbijeenkomst

Wallonië beschikt over een uitstekend ecosysteem voor biotech bedrijven. Er is talent, kapitaal en ervaren investeerders, waarmee je goed kan werken. Dat maakt deze Zuid-Belgische regio uiterst geschikt voor biotech bedrijven, die internationaal willen expanderen en daar financiële middelen voor nodig hebben. Dat ondervond ook Ncardia in 2014. Dit stamcelbedrijf, een spin off van het LUMC en destijds nog met 3-4 mensen, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldspeler met 65 fte’s.
Ncardia hoort als Nederlands bedrijf inmiddels thuis in een lijst van succesvolle pharma/biotechbedrijven in Wallonië, waaronder Astellas – Ogeda, Orgenesis – MaSTherCell, Kaneka – Eurogentec, Baxter, Johnson & Johnson, GSK, Convert Pharmaceuticals, UCB en vele anderen.

Het is niet eenvoudig om als buitenstaander je eigen weg te zoeken bij onze zuiderburen. Om die drempel te verlagen, organiseert de Ambassadeur van België in Nederland, de heer Dirk Achten, een investment lunch, met focus op life sciences en biotech. Deze bijeenkomst, die op persoonlijke uitnodiging kan worden bijgewoond, vindt plaats op 29 mei, van 12 tot ca. 14 uur in Den Haag, in de ambtswoning van de ambassadeur.

De lunch is in een ronde tafel setting, voor een beperkt aantal genodigden. De ambassadeur zal de lunch openen en de aanwezigen uitnodigen zich kort voor te stellen. Stefan Braam, CEO van Ncardia, zal zijn ervaringen delen: welke weg heeft hij behandeld en wat zijn ‘lessons learned’. De Waalse organisaties die instrumenteel waren in het succes van Ncardia zullen hun rol toelichten: The Walloon Export and Foreign Investment Agency (AWEX), The Regional Investment Company
of Wallonia (SRIW) en BioWin, het regionale Life Science & Health Cluster. De bijeenkomst is bedoeld voor het management van bedrijven actief binnen biotech en life sciences, met ambities om te internationaliseren en eventueel zoekende naar middelen om deze plannen te realiseren.

Als u een persoonlijke uitnodiging wilt ontvangen, stuurt u dan a.u.b. een mail naar vanbaren@pspsconsultants.nl. In de mail graag vermelding van uw voor- en achternaam, bedrijfsnaam, uw functie, persoonlijke (zakelijke) e-mail, tel. nummer waarop we u kunnen bereiken en een korte toelichting op uw interesse. Vervolgens sturen wij u de uitnodiging, met nadere gegevens (locatie, parkeergelegenheid, etc.) Voor vragen kunt u te allen tijde contact opnemen met Jeroen van Baren, psps export & investment services, tel. +31 70 30 74 721.
 

static

ambtswoning van de ambassadeur

Den Haag

Health Valley Partners