Home Events Blockchain en Health

24 januari 2019, 14.30-17.00 uur (aansluitend borrel)

Blockchain en Health

voorbeelden en oplossingen uit de praktijk

Op donderdag 24 januari tijdens de nationale eHealth Week, organiseerden wij samen met Saxion en Novel-T een middag rondom Blockchain in de Health sector. Van Blockchain wordt gezegd dat het de grootste technologische innovatie is sinds de komst van internet. Wat kan een nieuwe technologie als Blockchain betekenen voor de zorg? En welke gevolgen heeft dit voor eerder gemaakte afspraken en uitgangspunten voor gegevensuitwisseling in de zorg? Zijn administratieve processen efficiënter in te richten en kan de burger regie krijgen over zijn eigen zorggegevens met behulp van Blockchain? 
 

Voor wie interessant? 

Mensen die werkzaam zijn in de zorg,  logistiek, financien, farmacie, blockchain of bij een koepelorganisatie of mensen die werkzaam zijn als (innovatie)manager. 
 

Waarom interessant?

Aanwezigheid van blockchainexperts, kennisdeling, ontdek de potentiële impact van blockchain, Twentse blockchaincommunity, netwerken en support. 
gratis
71 deelnemers
15.00 Welkom door Bernadette Lohuis, dagvoorzitter
Namens de organiserende partijen Saxion, Health Valley en Novel-T

15.10 Inleiding op thema blockchain door Peter Langela, Business Developer Novel-T
Blockchain is een nieuwe technologie waarvan velen een grote impact verwachten in veel sectoren waaronder de zorgsector. Maar wat is blockchain technologie en waarom zijn de verwachtingen zo hoog gespannen? Peter Langela van Novel-T gaat in op de eigenschappen en principes van blockchain technologie en legt uit waar die verwachtingen vandaan komen.

15.35 De wereld op zijn kop met blockchain…?! door Idius Felix, projecleider innovatie Zorginstituut Nederland
Wat zijn de consequenties voor de techniek, de gebruikte processen en de wet- en regelgeving in de zorg? Door middel van een praktische aanpak en het maken van een werkende oplossing 'Mijn Zorg Log', is het Zorginstituut Nederland gelukt om een antwoord te geven op de vraag hoe blockchain in de zorg geïmplementeerd kan worden. 

16.00 Implementatie van blockchain in de praktijk door Bert Doppenberg, manager Kraamzorg Liemers Care
In deze presentatie krijg je een schets hoe de client zelf eigenaar wordt van de zorg en de data. Bert Doppenberg ligt dat toe aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij zijn organisatie Kraamzorg Liemers Care. 

vanaf 17.00 Netwerkborrel
Peter Langela (Novel-T )
Idius Felix (Zorginstituut Nederland)
Bert Doppenberg (Liemers Care)

static

Business Innovation Campus De Gasfabriek, Apparatengebouw
Zutphenseweg 6b
7418 AJ Deventer

Health Valley Partners