Home Events China Business Week 2021

27 september 2021 - 29 september 2021

China Business Week 2021

Online event

Ontdek kansen voor uw bedrijf tijdens de online China Business Week van 27 tot en met 29 september. Centraal staan de sectoren smart & green shipping, automotive, waterstof, tuinbouw, voedselverwerkingsmachines en voorkomen van voedselverspilling. Maar ook andere sectoren komen aan bod.

China is een zeer belangrijke exportmarkt voor Nederland en nog steeds liggen daar veel kansen. Ondanks de reisbeperkingen en de pandemie, groeide de export in 2020 met ruim € 1 miljard ten opzichte van 2019. De Chinese overheid investeert fors in de economie, blijkt uit het 14e vijfjarenplan dat in 2021 van start is gegaan. Er is grote behoefte aan kennis.

Daarnaast kent de Chinese markt ook een aantal uitdagingen. Daarom moeten ondernemers zich goed voorbereiden op hun marktentree. Tijdens deze 8e editie van de China Business Week, praten we u bij over actuele ontwikkelingen en kansen voor Nederlandse ondernemers in China.

Deelnemen

Van 27 tot en met 29 september logt u via dit platform in. Klik op Agenda om de sessies te volgen. Hier vindt u ook de volledige programmabeschrijving.
Registreer voor de China Business Week, dat kan tot en met 29 september.

Waarom meedoen?

Topsprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid zorgen voor een uniek programma. U gaat met hen in gesprek en krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe staan economie, handelspolitiek en zakenklimaat ervoor in China?
  • Wat zijn de uitdagingen en hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
  • In welke sectoren liggen er concrete zakelijke kansen voor mijn bedrijf?
  • Hoe kan ik internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen?
  • Hoe ga ik om met culturele verschillen?
  • Hoe bouw ik aan duurzame zakenrelaties?
  • Hoe kan de Nederlandse overheid mij ondersteunen bij het zakendoen in China?

Meedoen aan de Business Week betekent dat u in korte tijd veel informatie krijgt en contacten kunt leggen. U krijgt een goed beeld van de concrete mogelijkheden voor uw bedrijf en de eventuele (vervolg)stappen die u kunt nemen.


Organisatie

RVO organiseert de online China Business Week 2021 in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het economisch buitenlandnetwerk in China en de regionale partnerorganisaties van Trade & Innovate NL.

Het economische buitenlandnetwerk in China bestaat uit de Nederlandse ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Guangzhou, Shanghai, Hongkong en Chongqing, en de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Dalian, Jinan, Qingdao, Wuhan, Chengdu en Nanjing.

Mogelijk gemaakt door Trade and Innovate NL

Trade and Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade and Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.

online
gratis
27-9-2021 00:00:00

Health Valley Partners