Home Events E-health en medicijnen

30 januari 2020, 13.00 - 17.00 uur

E-health en medicijnen

Netwerk Patiënteninformatie zoekt e-health initiatieven

Tijdens de e-health week 2020 nodigt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) namens het Netwerk Patiënteninformatie ontwikkelaars van e-health initiatieven uit om in gesprek te gaan.

E-health initiatief

Heeft u een e-health initiatief ter stimulering van juist medicijngebruik? Bouwt u aan een applicatie om goede medicijninformatie te verstrekken? Of koppelt u op een andere wijze ‘digitaal’ aan ‘medicijngebruik’?

Meld u dan nu aan en pitch uw idee op donderdag 30 januari 2020! De leden van het Netwerk ontdekken graag waar uw informatiebehoefte ligt en hoe hier mogelijk op in gespeeld kan worden.

Netwerk Patiënteninformatie

Het Netwerk Patiënteninformatie bestaat uit de websites apotheek.nl, thuisarts.nl, geneesmiddeleninformatiebank.nl en lareb.nl, en streeft ernaar om betrouwbare online medicijninformatie beter vindbaar en begrijpelijker te maken voor iedereen in Nederland.

Programma en aanmelden

Wilt u in gesprek met het Netwerk Patiënteninformatie? Meld u dan nu aan voor de middag ‘E-health en medicijnen’. We horen graag waar uw informatiebehoefte ligt en hoe het Netwerk hier mogelijk op in kan spelen.

Aanmelden kan tot en met maandag 20 januari 2020. We vragen u om een korte presentatie of pitch voor te bereiden over uw e-health initiatief (eventueel begeleid door een presentatie/demonstratie of poster).

Het Netwerk Patiënteninformatie zal gebruik maken van loting bij meer dan 15 aanmeldingen. Na 20 januari 2020 ontvangt u bericht of u geselecteerd bent en meer informatie over de pitch. U ontvangt dan ook meer informatie over de werkvorm, die afhankelijk is van het aantal deelnemers.

Over het Netwerk Patiënteninformatie

Het Netwerk is in november 2018 gestart in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en bestaat uit de volgende organisaties:

 • De Nederlandse Medicijnautoriteit CBG (CBG, geneesmiddeleninformatiebank.nl)
 • Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG, thuisarts.nl)
 • De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP, apotheek.nl)
 • Bijwerkingencentrum Lareb (lareb.nl)

En de volgende adviesorganisaties:

 • Onderzoeksinstituut Nivel
 • Expertisecentrum gezondheidsverschillen Pharos
 • Patiëntenfederatie Nederland

De eerste concrete stap die gezet is door het Netwerk om online medicijninformatie beter vindbaar te maken, is het aan elkaar koppelen van vier websites: van de medicijnautoriteit (CBG), het bijwerkingencentrum (Lareb), de huisartsen (NHG, Thuisarts.nl) en de apothekers (KNMP, Apotheek.nl). Zo kan de consument alle betrouwbare informatie over medicijnen snel en gemakkelijk vinden.

Over de e-healthweek

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) kunnen mensen makkelijker toegang krijgen tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Daarom organiseert EPC | Platform voor de Informatiesamenleving samen met het ministerie van VWS, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie voor de vierde keer de e-healthweek.

medicijnautoriteit CBG, Graadt van Roggenweg 500, 3531 AH Utrecht
gratis
 • 13.00 uur: Inloop
 • 13.30 uur: De activiteiten van het Netwerk Patiënteninformatie
 • 14.00 uur: In gesprek met elkaar: welke e-health initiatieven worden of zijn ontwikkeld en welke informatiebehoefte er is bij ontwikkelaars
 • 16.30 uur: Afsluiting onder het genot van een hapje en drankje waar u met de leden van het Netwerk Patiënteninformatie en andere aanwezigen kunt napraten.  

static

medicijnautoriteit CBG
Graadt van Roggenweg 500
3531 AH Utrecht

Health Valley Partners