Home Events Economische missie naar Kenia o.l.v. minister Edith Schippers

18 april 2017

Economische missie naar Kenia o.l.v. minister Edith Schippers

Van 18 t/m 21 april 2017 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van VWS en de Nederlandse Ambassade te Nairobi i.s.m. de Task Force Health Care een Economische Missie naar Kenia.
 
Kansen in Kenia
Kenia heeft 46 miljoen inwoners en is de grootste economie van Oost-Afrika met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking. Mede door de gunstige ligging aan de kust is het land ook het handels- en financiële centrum van de regio. Kenia heeft een jonge en hoogopgeleide (Engelssprekende) bevolking. Er is sprake van een vrije markt en een dynamisch ondernemingsklimaat. Dit alles maakt het land, na Zuid-Afrika, de belangrijkste vestigingsplek in Afrika voor buitenlandse bedrijven.
Met de groeiende economie, neemt ook de middenklasse snel toe. Deze groep doet een steeds groter beroep op een kwalitatief betere en toegankelijke gezondheidszorg. Tegelijkertijd zijn 32,5 miljoen Kenianen niet verzekerd tegen ziektekosten. Zij worden voor een behandeling doorverwezen naar slecht uitgeruste faciliteiten met onvoldoende personeel.
 
Marktstudie
Onlangs is in opdracht van de Nederlandse ambassade in Kenia een marktstudie (klik hier) uitgevoerd door de Task Force Health Care en Kenya Healthcare Federation. Het rapport gaat uitgebreid in op de ontwikkelingen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en organisaties in de Keniaanse gezondheidssector.
 
Voorbereidend businessevent: ‘Healthcare in Kenya’, 7 februari 2017, Den Haag
Op 7 februari 2017 organiseren RVO.nl en de Task Force Health Care een business event in Den Haag. Tijdens dit event krijgt u, voorafgaand aan de economische missie, informatie over de healthcare markt en mogelijkheden in Kenia. Bij dit event zijn ook 7 decision makers uit Kenia aanwezig, zowel van de overheid als van de private sector. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.
 
Wat biedt de missie u?
Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om zowel in collectief verband alsmede individueel in contact te komen met zakenpartners en relevante zorg partijen in Kenia. Hieronder enkele zaken die u kunt verwachten tijdens de missie:
 • Inhoudelijke Healthcare Seminar(s) en / of Workshop(s);
 • Collectieve Bezoeken aan relevante Keniaanse Healthcare stakeholders (publiek en privaat);
 • Netwerkevenement(en) zoals netwerkreceptie(s) en diner(s) die u de mogelijkheid bieden diverse relevante partijen te ontmoeten en / of uit te nodigen;
 • Individuele matchmaking:
 • Aanwezigheid van een LSH sectorspecialist die u begeleidt gedurende de missie;
 • Kennisdeling en kruisbestuiving met gelijkgestemde Nederlandse LSH partijen in de delegatie.
Voor wie is deze missie interessant?
Het Life Sciences & Health programma is interessant voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:
 • Medische Hulpmiddelen en Apparaten: Apparaten en hulpmiddelen t.b.v. medische zorg, onderzoek en behandelingen;
 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: ontwerp, engineering, bouw, inrichting, equipering, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen.
 • Medische Educatie en Training: Kennis en diensten m.b.t. educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering ter optimalisatie van de zorg capaciteit.
 • eHealth oplossingen: Producten en diensten m.b.t. informatie- en communicatie systemen en andere oplossingen voor ziekenhuis en gezondheidszorg automatisering en digitalisering.
 • Publieke Gezondheidszorg oplossingen: Kennis en diensten m.b.t. systemen, distributie, financiering, verzekeringen en beleid in de zorg en consultancy & advisering ter optimalisatie van  de gezondheidszorg infrastructuur.
 
Kosten & Voorwaarden Deelname
Deelname kost € 950,- per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf - iedere deelnemer dient zich aan te melden). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 475 per extra persoon. Om de deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren, geldt voor deze specifieke doelgroep een korting van 50% op de deelnemersbijdrage. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening en eventuele kosten voor de individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.
Overige voorwaarden vindt u op de website van hoofdorganisator RVO (klik hier).
 
Aanmelden
U kunt zich tot en met 21 februari 2017 aanmelden voor deze missie via RVO (klik hier).
Nairobi en omgeving , , Nairobi en omgeving
€ 950,- per bedrijf
Aanmelden

Task Force Health Care TFHC

Meer over deze partner

static

Nairobi en omgeving

Nairobi en omgeving

Health Valley Partners

RSS 2.0