Home Events Empowering sustainability-Gelderland Top Climate for Entrepreneurs

22 mei 2019, 10.00 - 14.00 uur

Empowering sustainability-Gelderland Top Climate for Entrepreneurs

Matchmaking

Nederlandse bedrijven ervaren een steeds groter tekort aan IT-personeel. Veel bedrijven hebben daarom de weg naar het buitenland al gevonden om een deel van hun capaciteit aan te vullen en strategische partners te vinden voor onder andere softwareontwikkeling. Oost NL organiseert op 22 mei tijdens de internationale conferentie 'Empowering sustainability-Gelderland Top Climate for Entrepreneurs', een matchmaking voor bedrijven om direct in contact te komen met Roemeense IT-bedrijven.

​Een voorbeeld van een bedrijf dat reeds samenwerkt met een Roemeense bedrijf is het Apeldoornse bedrijf Klimbos. Samen met de Roemeense partner Milav ontwikkelden zij een platform en app voor onderhoudsbeheer en kwaliteitszorg met de naam PARKUPKEEP.  

Gelderland is dit jaar benoemd tot European Entrepreneurial Region (EER). Met het winnen van de EER Award versterkt Gelderland haar Europese netwerk. Een van de activiteiten die in dit kader georganiseerd wordt is de matchmaking met Roemenië rond IT. IT clusters uit Roemenië met totaal zo'n 150 leden werken samen met Oost NL, KvK en het EEN netwerk om behoeften en aanbod tussen bedrijven actief te matchen.

Onder andere het Roemeense IT cluster ARIES Transilvanië sluit aan.  

Aandachtsgebieden zijn onder andere:
  • Softwareontwikkeling;
  • Appontwikkeling & mobile applications;
  • Web development and portal applications;
  • Databasemanagement;
  • Artificial intelligence;
  • Productieautomatisering & Robotics.
De matchmaking vindt plaats op 22 mei van 10.00-14.00 uur op Papendal, Arnhem. Aansluitend kunnen bedrijven de internationale conferentie bijwonen. Voor meer informatie en aanmelden voor de matchmaking kunt u contact opnemen met Bram ​Geertsema.
Papendal, Papendallaan, 6816 Arnhem
gratis

static

Papendal
Papendallaan
6816 Arnhem

Health Valley Partners