Home Events Export Café: Zakendoen in en met Duitsland

19 september 2019, 17.00 - 19:30 uur

Export Café: Zakendoen in en met Duitsland

De grens is dichtbij, maar hoe steek je die succesvol over? Wist u dat Nederland vorig jaar voor 98,2 miljard euro exporteerde naar Duitsland? Duitsland is daarmee verreweg onze belangrijkste handelspartner. Zeker voor ondernemers uit Oost-Nederland; Duitsland is voor ons dichterbij dan de Randstad. Maar hoe makkelijk of moeilijk is het om de Duitse markt succesvol te betreden?
 
Tot de grootste knelpunten bij export behoren taal- en cultuurverschillen. Bij het zakendoen in Duitsland is de grootste valkuil hierin dat veel Nederlandse ondernemers denken dat zij de Duitse taal goed genoeg beheersen, en dat onze cultuur grotendeels gelijk is aan die van onze Oosterburen. Maar hoe ver kom je met roestig Duits dat je járen geleden hebt geleerd op de middelbare school, en zijn er niet meer (onzichtbare) cultuurverschillen dan je zou denken? 

Tijdens het Export Café op 19 september gaan we in op dit soort zaken. Drie sprekers met gedegen ervaring met de Duitse markt, taal en cultuur zullen hun ervaring delen in een interactieve setting. Na afloop van de drie presentaties is er uitgebreid gelegenheid om samen na te praten.
WTC Arnhem Nijmegen (Rijntoren), Nieuwe Stationsstraat 10, Arnhem
gratis
Kasper Maes (senior taaltrainer en consultant Duits bij Radboud in’to Languages)
Jochem Wolthuis (agrofoodmakelaar voor Gelderland en Overijssel)
Hans Brouwers (HTSM-makelaar voor Gelderland en Overijssel)
 

static

WTC Arnhem Nijmegen (Rijntoren)
Nieuwe Stationsstraat 10
Arnhem

Health Valley Partners