Home Events Food & Cognition: Eiwitttransitie en consument

28 januari 2021, 16.00 - 16.45 uur

Food & Cognition: Eiwitttransitie en consument

Webinar

Om daadwerkelijk een versnelde eiwittransitie te realiseren is enerzijds voldoende informatie nodig over de positieve kanten daarvan voor een duurzame en verantwoorde voedselvoorziening en de positieve effecten op de gezondheid en het milieu. Daarnaast zijn consumentenbeleving en smaak van het product zeer belangrijke factoren die uiteindelijk de doorslag zullen geven of consumenten overgaan tot aankoop van voedsel gebaseerd op duurzame eiwitbronnen. Welke alternatieve producten zijn er nu al voor handen en welke worden er ontwikkeld voor de toekomst? Hoe kunnen die producten zodanig worden aangeboden dat ze een natuurlijke keuze worden voor een brede groep consumenten? Welke beleving, imago en context zijn hiervoor nodig? In deze sessie van het MKB-café gaan we hierover in gesprek met onderzoekster Stacy Pyett van Wageningen Universiteit & Research en ondernemer Marc Arts van GreenFood50.

smartphone, desktop of tablet, online MKB café
gratis

static

smartphone, desktop of tablet

online MKB café

Health Valley Partners