Home Events Food Design ter voorkoming van overgewicht

25 februari 2021, 16.00 - 16.45

Food Design ter voorkoming van overgewicht

online MKB café

Food designer Katja Gruijters en hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag Kees de Graaf gaan in gesprek over hun gemeenschappelijke project en passie, de Stichting Feed Your Mind. In deze Stichting komen food design en wetenschap bij elkaar om creatieve oplossingen te ontwerpen voor gezond aantrekkelijk voedsel waar je niet zo veel van eet, maar waarvan je toch prettig verzadigd raakt. In een All You Can Enough Pop-Up restaurant werden zes wetenschappelijk gefundeerde principes voor verzadiging uitgetest, waaronder aandacht, obstructie en illusie. In de komende tijd werken we aan een foodtruck alias snackbar Chew On It, waarmee we door het land willen reizen en festivals willen bezoeken.  

Food & Cognition: het online MKB café

Gedurende najaar 2020 en begin 2021 organiseert Food & Cognition een serie van 8 online MKB cafés. Tijdens elke sessie zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? We zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren? 

Voor wie

Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.  

online
gratis

BEDRIJFSLEVEN - KATJA GRUIJTERS

Feed Your Mind werkt aan de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. De hele voedselketen moet radicaal veranderen om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Door food design met wetenschappelijk onderzoek combineren, komen we tot innovatieve én toepasbare inzichten.

Klik hier voor meer informatie over Feed Your Mind

ONDERZOEKER - PROF.DR. KEES DE GRAAF

Kees de Graaf is hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag aan de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van WUR. Onderzoek en onderwijs gaan over de betekenis van sensorische signalen (bijv. reuk, smaak, textuur) voor eetgedrag, de missie van de leerstoelgroep is "to make the healthy choice the happy choice." Een belangrijk deel van zijn loopbaan gaat over de rol van textuur en smaak bij verzadiging. de Graaf is editor van de wetenschappelijk tijdschriften Physiology and Behavior en Food Quality and Preference.

HOST - DR. ESTHER AARTS

Dr. Esther Aarts is hoofdonderzoeker bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour (Radboud Universiteit, Nijmegen, Nederland) en leidt haar Food & Cognition-groep bij het Centre for Cognitive Neuroimaging. Het onderzoek van haar groep richt zich op neurale mechanismen van eetgedrag en hoe deze voedselkeuzes het functioneren van de hersenen beïnvloeden, met behulp van cognitieve neuroimaging. 

HOST - GUIDO CAMPS PHD DVM

Doctoraat in de diergeneeskunde, onderzoeker van intelligente voedingsmiddelen en meer dan 10 jaar ervaring als communicatieprofessional. Guido is onderzoeker op het gebied van applied technology for ingestion and digestion. Momenteel doet hij onderzoek op het gebied van MRI, fMRI van voeding en maaglediging. Altijd in voor leuke en interessante projecten, zoals het Food & Cognition project. 

Health Valley Partners