Home Events Gelderse handelsmissie naar China

02 december 2018 - 08 december 2018

Gelderse handelsmissie naar China

In navolging op het succes van voorgaande handelsmissies gaat de provincie Gelderland van 2 – 8 december 2018 met een handelsmissie naar China, onder leiding van Gedeputeerde Economie, Innovatie en Internationale betrekkingen Michiel Scheffer. De Chinese provincies Hubei en Shandong zullen worden bezocht. Oost NL organiseert deze missie in opdracht van de provincie Gelderland in het kader van het GO4EXPORT uitvoeringsprogramma. In deze missie staan de sectoren water- en milieutechnologie, duurzame stedelijke ontwikkeling, circulaire economie en logistiek centraal.

De missie

De provincie Gelderland heeft ruim 10 jaar een hechte band met de provincie Hubei en de gemeente Arnhem bijna 20 jaar met zusterstad Wuhan. Deze contacten worden ingezet ten dienste van deelnemende bedrijven aan deze handelsmissie. Deelname biedt u een goede gelegenheid om uw netwerk in China op te bouwen of uit te breiden vanuit deze bestaande banden.

Er wordt een intensief programma voor ondernemers aangeboden in Hubei van 3-5 december. Het Netherlands Business Support Office Wuhan zal per deelnemer een individueel matchmakingprogramma opstellen met interessante gespreks- en handelspartners.

Aansluitend op het bezoek aan Hubei reist gedeputeerde Michiel Scheffer op 5 december verder naar de provincie Shandong aan de Chinese oostkust. Gelderland en Shandong onderhouden ook al jarenlang een warme relatie. Naast het algemene programma kan het Netherlands Business Support Office Qingdao & Jinan ook hier een individueel programma voor deelnemende bedrijven opstellen.

In voorbereiding op de missie vindt een bijeenkomst plaats waarin deelnemers worden voorbereid op het zakendoen in China. Onder andere zullen aan bod komen intellectuele eigendom, communicatie met Chinese partners en informatie-uitwisseling.

Wat levert deelname u op?

  • Optimale voorbereiding
  • Een individueel programma samengesteld op basis van uw wensen
  • Persoonlijke afspraken met potentiële Chinese zakenpartners
  • Een podium om uw bedrijf te presenteren
  • Netwerkmomenten tijdens gezamenlijke diners, recepties en diverse evaluatiemomenten
  • Mogelijkheid om eigen afspraken in China te combineren met deelname aan het missieprogramma

Achtergrond

De handelsmissie geeft Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om contacten te leggen en uit te breiden met Chinese bedrijven die oplossingen zoeken op het gebied van water- en milieuproblematiek, stedelijke ontwikkeling, circulaire economie en logistiek. Dit zijn thema’s die aansluiten op de richtlijnen in het vijfjarenplan van de Chinese overheid voor de periode 2016-2021. De ontwikkeling van Centraal China, de nieuwe zijderoute en verduurzaming van de leefomgeving spelen hierin een rol. Nederland heeft op deze gebieden een goede reputatie in China.

Lees voor meer informatie en achtergrond het Economic Overview of Hubei ProvinceEconomic Overview of Shandong Province en het rapport Internationale Spoorverbindingen naar Centraal en West China.

Kosten

Voor deze reis betaalt u uitsluitend uw eigen reis- en verblijfkosten. Ook kosten voor tolken en lokaal vervoer tijdens individuele afspraken zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Deze missie staat open voor bedrijven uit Oost Nederland. Heeft u interesse in deelname? Meld u dan uiterlijk vrijdag 22 september 2018 aan via de aanmeldknop onderaan de pagina. Na aanmelding neemt Oost NL contact met u op voor een intakegesprek.

Informatie & contact

Neem voor meer informatie over deze handelsmissie contact op met Judith van de Bovenkamp, International Trade Development Oost NL, T: 06 1841 6749, E: judith.vandebovenkamp@oostnl.nl

Neem voor meer informatie over kansen in Centraal China contact op met het NBSO in Wuhan, Fons Lamboo, Chief Representative NBSO Wuhan, T: +86 1388 6026 220, E: fons@nbsowuhan.com

Neem voor meer informatie over kansen in Shandong contact op met het NBSO Qingdao & Jinan: Ming Eikelenboom-Zeng,  Chief Representative NBSO Qingdao & Jinan, T: 186 5329 9947, E: ming@nbsoqingdao.com

Deze handelsmissie wordt georganiseerd vanuit GO4EXPORT, een stimuleringsprogramma voor export, ondersteund door de provincies Gelderland en Overijssel en uitgevoerd door programmamanager Oost NL met samenwerkende partners KvK, VNO-NCW Midden, Koninklijke Metaalunie, Kiemt, Food Valley, Health Valley, WTC Arnhem-Nijmegen, WTC Twente, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Hogeschool Saxion, Hogeschool Windesheim, Kennispoort Regio Zwolle, MKB-Deventer, VMO, Novel-T, MKB-Midden en FME.

GO4Export.png

static

diverse locaties

China

2-12-2018 00:00:00

Health Valley Partners