Home Events Go go gadget: Zo ontwikkel je robots die écht gebruikt worden

28 april 2021, 11.00 - 12.00 uur

Go go gadget: Zo ontwikkel je robots die écht gebruikt worden

Webinar

Om robots te ontwikkelen die niet in de kast belanden maar écht gebruikt worden, kun je simpelweg niet zonder onderzoek met eindgebruikers. In dit interactieve webinar sparren we met robotica-ontwikkelaars die aan de 'Proeftuin Robotica' deelnemen. Welke wijze lessen hebben zij de afgelopen jaren geleerd?

In de Proeftuin Robotica worden robotica-ontwikkelaars vanaf het eerste idee ondersteund, met als doel om volledig aan de zorgvraag van de eindgebruiker te voldoen. Ze kunnen bijvoorbeeld onder realistische condities hun zorgrobot testen, met begeleiding van onderzoekers en projectleiders. Mede dankzij het aansluiten van onderwijsinstituten leverde dit de afgelopen jaren veel kennis op. 

In dit webinar vertellen drie ontwikkelaars over hun ervaringen met de Proeftuin Robotica en het gefundeerd ontwikkelen van technologie:

Het toverwoord? Testen! Projectleider Agnes van der Poel vertelt hoe we dit vanuit Academy Het Dorp hebben aangepakt en de onmisbare rol van onderzoek. Het webinar wordt gehost door ervaringsdeskundige Tim Kroesbergen, samen met innovatiemanager Koen van den Hurk van Health Valley.

online
gratis
  • Wang Long Li
  • Roel Bouwman
  • Sebastiaan Behrens
  • Tim Kroesbergen
  • Koen van den Hurk

Health Valley Partners