Home Events Hacking Healthcare

07 april 2017

Hacking Healthcare

Zorginnovatie versnellen door healthcare en tech professionals bij elkaar te brengen, dat is wat de hackathon 'Hacking Healthcare' beoogt. Op initiatief van biotechnologiebedrijf Amgen gaan op 7 en 8 april zorgprofessionals, bestuurders, designers, verzekeraars, programmeurs, onderzoekers, patiëntvertegenwoordigers, innovatoren, strategen en ondernemers in Amsterdam aan de slag om gezamenlijk nieuwe oplossingen voor complexe problemen te ontwikkelen.
 

De hackathon richt zich op drie onderwerpen, te weten optimalisering van zorgpaden, augmented reality en herlocatie van zorg.

Bij het eerste onderwerp nemen de deelnemers aan de hackathon de gang van de patiënt door het gezondheidslandschap als vertrekpunt, met patient empowerment als einddoel. Vragen in dit verband zijn: hoe de patient journey inzichtelijk te maken? Hoe optimaal aansluiten op de behoeften van de individuele patiënt? Hoe is de patiënt te voorzien van alleen die informatie die logisch en begrijpelijk is? Hoe kunnen uitkomsten van de geleverde zorg meetbaar en inzichtelijk gemaakt worden, zodat patiënten bewust keuzes kunnen maken?

Augmented reality (AR) heeft al op verschillende plekken in de zorg zijn intrede gedaan, maar de initiatiefnemers van Hacking Healthcare denken dat smartphones, wearables en sensoren nieuwe input kunnen leveren die de patiënt helpt met meten, begrijpen, voorspellen en innoveren. Ook kan AR de kennis en kunde van het zorgpersoneel versterken.

De zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt brengen is bij onder zowel beleidsmakers als professionals een belangrijk streven. De initiatiefnemers van Hacking Healthcare denken dat e-health kan helpen om deze herlocatie te realiseren. Een belangrijke vraag in dit verband is of verplaatsing de duurzaamheid en de kwaliteit van specialistische zorg kan verbeteren.

Doorontwikkeling

De deelnemers aan Hacking Healthcare hopen binnen 24 uur een antwoord op één van deze vragen te kunnen geven, bij voorkeur vergezeld van een werkend prototype. De oplossingen worden door een deskundige jury beoordeeld. Het winnende idee wordt de komende maanden verder doorontwikkeld. In de aanloop naar de hacketon kunnen deelnemers op een ideation platform al de eerste proefballonnetjes oplaten. Deze ideeën worden tijdens de hacketon teamsgewijs aangescherpt en doorontwikkeld met feedback en advies van mentoren en tech-experts. De initiatiefnemers van Hacking Healthcare dagen belangstellenden uit om hun ideeën op 7 en 8 april tot leven te brengen.

hackinghealthcare.png

Hacking Healthcare wordt op 7 en 8 april gehouden in B.Amsterdam. Skipr doet verslag van het evenement.

B.Amsterdam , Johan Huizingalaan 763A, Amsterdam
gratis
Aanmelden

static

B.Amsterdam
Johan Huizingalaan 763A
Amsterdam

Health Valley Partners

RSS 2.0