Home Events Health

10 februari 2021, 15.00 - 17.00 uur

Health

Webinar

Belangrijker dan ooit: aandacht voor gezondheidsverschillen

Tijdens het webinar op 10 februari praten we je bij over gezondheidsverschillen tussen laagopgeleiden en hoogopgeleiden. Het webinar was in oktober een groot succes. In deze herhaling kun je kiezen voor een andere breakoutsessie.

online
gratis

BREAKOUTSESSIES

Breakout: Begrijpelijke communicatie
 

Begrijpelijke communicatie bij behandeling fysiotherapeut


Communicatie speelt een belangrijke rol in het effect van fysiotherapeutische behandelingen. Maar wat is effectieve communicatie bij patiënten met een lage sociaal-economische status? Laat je hen ook vragenlijsten invullen? Begrijpen zij een opmerking als ‘luister naar je lichaam’? Leer praktische inzichten uit dit Health-onderzoek.


Door:

  • Ellis van der Scheer, Onderzoeker Lectoraat Werkzame Factoren in de Fysiotherapie en Paramedische Handelen, Academie Paramedische Studies
     

Breakout: Ontwerp en co-creatie
 

Hoe ontwerp je een beweegcaravaan?
 

Hoe breng je 20.000 inactieve jonge Ossenaren in beweging? Door gebruik te maken van moderne ontwerptechnieken en co-creatie (Design Thinking en de Frame Creation Methode) ontstaat een ‘product’ dat prima afgestemd is op de gebruiker. Ervaar hoe in een online proces (met HAN, Fontys en lokale partijen uit Oss) de beweegcaravaan ontstond. En ontwerp mee!


Door

  • ​Pijke den Ambtman, Docent Onderzoeker Expertiseteam Health Promotion & Performance, Academie Sport- en Bewegingsstudies
  • Richard van Ommen, directeur talentencampus Oss
  • Siete Sirag, onderzoeker en design-thinker Fontys
     

Breakout: Taal en technologie
 

Zorgrobots, avatars en laaggeletterdheid


Maak kennis met zorgrobot Pepper en de avatars Paul en Joyce van de VR-simulatietraining laaggeletterdheid. Pepper gaat laaggeletterden informeren, Paul en Joyce gaan studenten trainen. Hoe zorg je ervoor dat deze tools goed gebruikt gaan worden? Wat weet je van de gebruiker en wat niet? Samen wisselen we inzichten uit om de inzet van deze tools te verbeteren.

Door:

• Clark Nowack, kartrekker HAN-leergemeenschap Technology for Health

• Mariel Derksen en Maria Verkampen, kartrekkers HAN-leergemeenschap Laaggeletterdheid

Binnenkort volgt er een aanvulling op dit programma.

10-2-2021 00:00:00

Health Valley Partners