Home Events Health

27 oktober 2020, 15.00 - 17.00 uur

Health

Webinar

Belangrijker dan ooit: aandacht voor gezondheidsverschillen

We weten al langer dat er gezondheidsverschillen bestaan tussen laagopgeleiden en  hoogopgeleiden. Het thema lijkt actueler dan ooit in deze coronatijden. Maar wat kunnen we doen om samen deze verschillen te verkleinen? Bij de HAN werken we aan deze vraag. Niet alleen vanuit zorg en welzijn, maar vanuit alle disciplines die we bij de HAN in huis hebben. Tijdens dit webinar met focus Health op 27 oktober praten we je bij.

In dit Health-webinar nemen we je mee in het thema sociaal-economische gezondheidsverschillen. Programmamanagers Miranda Laurant en Lisbeth Verharen trappen af met een helder overzicht van het probleem. Waar hebben we het over? Hoe groot is het probleem? Wat zien we gebeuren in de huidige maatschappij? Hoe komt het dat bepaalde mensen op achterstand staan?
En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe kun je als professional het verschil maken? Na de aftrap van de programmamanagers praten we in kleinere groepen verder over een aantal specifieke thema’s.

Save the date

Iedereen is uitgenodigd voor deze online bijeenkomst: alle HAN-studenten, professionals uit de praktijk, docenten en onderzoekers van de HAN. Ben je geïnteresseerd in het verkleinen van gezondheidsverschillen? En wat jij hieraan kunt bijdragen? 

Symposium

Dit jaar vindt er geen Health-event plaats zoals het Symposium ‘Lang zullen we leven'. 
Ontzettend jammer, omdat we weten dat studenten, docenten, onderzoekers en externe partners van de HAN elkaar graag opzoeken om met dit thema aan de slag te gaan. Dit plan schuiven we door naar juni 2021. Hopelijk zien we je dan in ieder geval weer in goede gezondheid op de HAN! 

online
gratis

15.00    Start 
15.10    Keynote programmamanagers
15.30    Breakout sessies (volg 1 vd 5) 
16.15    Afronding
16.30    Einde

  • Breakoutsessie 1: Begrijpelijke communicatie
  • Breakoutsessie 2: Ontwerp en co-creatie
  • Breakoutsessie 3: Duurzame inzetbaarheid
  • Breakoutsessie 4: Armoede Experience
  • Breakoutsessie 5: Taal en technologie

Health Valley Partners