Home Events Lekker eten om fit oud te worden

29 april 2021, 16.00 – 16.45 uur

Lekker eten om fit oud te worden

[Food & Cognition] online MKB café

Wat hebben bonbons te maken met fit ouder worden? Patrick Tassignon, de oprichter van PRALEUCINE®, zal samen met geriater Jurgen Claassen in gesprek gaan over de rol van voeding in veroudering. Wat is gezond en waarom? En wat hebben gezonde spieren met een gezond brein te maken? We gaan praten over de wetenschap achter het verband tussen leefstijl en cognitieve veroudering, en over publiek-private samenwerkingskansen op dit gebied. 

Food & Cognition

Tijdens elke sessie zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? We zoeken spanningsvelden op, dagen deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren? 

Voor wie

Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen. 

online
gratis

Patrick Tassignon (Pralucine)

Pralucine is een startup, welke innovatieve voedingsconcepten ontwikkeld om spieren fit en krachtig te houden tijdens veroudering. Ik werk samen met een Belgisch producent van chocolade producten en online voor BTW en met distributeurs voor BTB.

Dr. Jurgen Claassen (Radboudumc)

Jurgen Claassen doet onderzoek naar veranderingen in hemodynamische fysiologie bij veroudering, bij vasculaire ziekten, en bij cognitieve stoornissen, waaronder de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie. Hij bestudeert de invloed van vasculaire ziekten en vasculaire stoornissen op cognitieve functies en dementie, waarbij specifiek de veranderingen in hersendoorbloeding wordt bestudeerd. Door dit onderzoek wil hij de behandeling van oudere patiënten met hartvaatziekte of cognitieve stoornissen verbeteren, door die behandeling af te stemmen op kenmerken van de individuele patiënt.

Health Valley Partners