Home Events LifetecZONe meets Health Valley “Health & Design Challenges” (DDW)

24 oktober 2017, 13.00 - 17.00 uur

LifetecZONe meets Health Valley “Health & Design Challenges” (DDW)

Onder meer zullen de volgende personen een interessante presentatie geven: Peter van de Graaf van Choice for Women, Wang Long Li van Tinybots en Anke Kempen van Spark Design & Innovation. Voor de leden is er een rondleiding op de Dutch Design Week rondom Health & Design.
 

De Dutch Design Week wordt van 21-29 oktober gehouden in Eindhoven, is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers! U kunt u al aanmelden voor deze bijeenkomst.

Het programma bestaat uit 2 delen: een rondleiding over de Dutch Design Week en een bijeenkomst met diverse presentaties en een afsluitende borrel.

U kunt zich voor de rondleiding én de bijeenkomst (incl. netwerkborrel, of alleen voor de bijeenkomst (incl. netwerkborrel)  inschrijven.

Het bijwonen van deze bijeenkomst is gratis voor de leden van LifetecZONe en Health Valley. Deelname aan deze bijeenkomst is inclusief een polsbandje als entreebewijs dat geldig is voor de hele Dutch Design Week! Dit polsbandje wordt u toegezonden indien u aanmeldt vóór donderdag 19 oktober 17.00 uur. Indien u later aanmeldt, krijgt u dit polsbandje voorafgaand aan de bijeenkomst bij uw registratie uitgereikt. 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Grand Café De Stip, SX gebouw op Strijp S, Torenallee 3, 5617 BA Eindhoven
gratis

13.00 - 13.30 uur Ontvangst & registratie
13.30 - 15.30 uur Rondleiding: bezoek aan Health Embassy*) in het Innovation Powerhouse, gebouw TR, Strijp-T.
15.30 - 15.45 uur Ontvangst gasten die zich niet voor rondleiding hebben aangemeld.
15.45 - 15.50 uur Start bijeenkomst met welkomstwoord Health Valley en LifetecZONe
15.50 - 16.10 uur Presentatie Peter van de Graaf, Choice for Women
16.10 - 16.30 uur Presentatie Diederik Augustijn, Spark Design & Innovation
16.30 - 16.50 uur Presentatie Wang Long Li, Tinybots
16.50 – 17.00 uur Afronding en vragen
17.00 uur Borrel

 

*) Het Innovation Powerhouse wordt gedurende de gehele DDW omgevormd tot Health Embassy. Daar brengen we een bezoek aan de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid: Ontwerpen van een gezonde toekomst’. Hier krijgen we een indruk over wat we kunnen verwachten in de nabije toekomst: onze levensverwachting neemt toe. Door technologische ontwikkelingen kunnen we ziekte en gezondheid steeds meer zélf managen. Maar met techniek alleen zijn we er niet. Gaan we leven volgens de lessen van de 'Blue Zones' zodat we allemaal honderd jaar of ouder worden? Kunnen wij onze angst voor de dood overwinnen met Virtual Reality-technologie?

We gaan voorbeelden zien van toepassingen van ‘open’ design tot patenten, Do it Yourself- toepassingen in de zorg, Do it Together, en van specialistische medische technologie tot speculatieve concepten. Hoe ziet de zorg anno 2050 eruit?

Peter van de Graaf, Choice for Women
Anke Kempen, Spark Design & Innovation
Wang Long Li, Tinybots

static

Grand Café De Stip, SX gebouw op Strijp S
Torenallee 3
5617 BA Eindhoven

Health Valley Partners