Home Events LifetecZONe round table ‘What about business in 2021'

03 november 2020, 12.00 - 13.00 uur

LifetecZONe round table ‘What about business in 2021'

Webinar

4 Leidinggevende ondernemers van lifetec bedrijven in Zuid Nederland praten een uur informeel met elkaar over hun bedrijf en product op de High Tech Campus Eindhoven. U kunt de discussie online gratis volgen door u hieronder aan te melden.

Vragen waar we graag een antwoord op krijgen zijn: Wat heeft Covid-19 gedaan met jullie product en bedrijf? Heeft het gevolgen in de strategie voor komend jaar? In hoeverre wijkt die af van vorig jaar?  Wat doen jullie aan risicobeheersing in jullie innovatieportfolio? Waar lig je wakker van in relatie tot je bedrijf? Waar droom je van in relatie tot je product? Hoe zichtbaar ben je als eindverantwoordelijke? Zit je op social media? In welke auto rijdt je? Wat wil je bereikt hebben in 2025? Zit je bedrijf dan nog in de regio? Wat heeft deze regio jullie te bieden, boven andere regio’s?

Via de chatfunctie online nodigen we u ook graag uit om vragen te stellen aan de deelnemers.

DEELNEMERS

Drs. Fabio Bambang Oetomo, CEO Bambi Medical

Fabio had altijd al interesse in de medische wereld maar koos na zijn studie aan de Universiteit Groningen en Universiteit van Amsterdam voor een financiële carrière bij o.a. Mars.

Zijn vader werkte ruim 35 jaar als kinderarts op de neomatale intensive care afdeling van ziekenhuizen en ontwikkelde 10 jaar geleden een  draadloos babyjasje voor (veel) te vroeg geboren kinderen die zijn opgenomen op de intensive care.

In 2016 besloot Fabio om ontslag te nemen om zijn vader te gaan helpen bij het op de markt brengen van de Bambi Belt via hun bedrijf Bambi Medical, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven.

De Bambi Belt, waarin sensoren zijn verwerkt, is ontworpen om stress bij het kindje te verminderen en het ouders gemakkelijker te maken om hun baby vast te houden buiten de couveuse. Door sensoren te verwerken in een bandje hoeven de elektrodes niet langer op de flinterdunne babyhuid geplakt te worden. Dit maakt de pijnlijke en daarmee stressvolle verwisseling van plaksensoren overbodig. Doordat het bandje draadloos wordt, hebben ouders en kind op de intensive care meer bewegingsvrijheid dan tot nu toe mogelijk is. Ook dit vermindert het stressniveau bij het kind én het ondersteunt de hechting tussen ouders en baby. In Nederland wordt 7 – 8% van de baby’s te vroeg geboren, vóór de 37e zwangerschapsweek. Een vijfde van hen wordt zelfs vóór de 32e zwangerschapsweek geboren.

Han Dirkx, CEO AlphaBeats

Han combineert kunst met ondernemen. Na de studie Economie aan de Universiteit Maastricht is Han begonnen in verschillende marketing en communicatie functies binnen de telecom en automotive. Sinds 2007 is hij ondernemer en betrokken bij een aantal startups voordat hij in 2019 begon met zijn 4de startup AlphaBeats. Daarnaast is hij sinds 2013 ook actief als kunstenaar.

Alphabeats traint je hersenen om te ontspannen dmv biofeedback en je eigen favoriete muziek.

De AlphaBeats-app verandert je mobiele telefoon of wearable in een biosensor die je ademhaling, hartslag of zelfs hersengolven meet. Deze continue biofeedback wordt gebruikt als input voor ons unieke gepatenteerde algoritme dat voortdurend de frequentie van de muziek waar jij graag naar luistert aanpast op een manier die je hersenen stimuleert om naar een ontspannen alpha modus te gaan.

Jan-Willem Beijer, Marketing en Sales Director Sirius Medical

Na de studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht werkt Jan Willem in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Daar krijgt hij inzicht in de organisatorische mogelijkheden om patienten een betere zorg te bieden. Vervolgens werkt hij bij de Neurologie en Cardiologie afdeling van Medtronic in veschillende landen in Europa. Na een vruchtbare tussenstop in het Midden-Oosten focused hij op de commercialisatie van startende bedrijven in de Medische technologie. Hij is nu 3 jaar commercieel actief bij Sirius Medical.

Sirius Medical is een spinout van het Antonie van Leeuwenhoek en het richt zich op het beschikbaar maken van een betaalbare en eenvoudig te gebruiken chirurgische lokalisatie systemen. Het product heet Sirius Pintuition en helpt de chirurg weefsel te verwijderen dat niet voelbaar of zichtbaar te onderscheiden is. Door de steeds vroegere screening en diagnostiek van kanker is dit een groeiende vraag waar chirurgen, ziekenhuizen en patienten tegenaan lopen. Sirius wil een verbetering teweegbrengen in de zorg en de manier waarop tumoren worden gelokaliseerd niet alleen tijdens de operatie maar in het gehele behandeltraject van de patient vanaf de diagnostiek. Sirius wil dit in alle ziekenhuizen wereldwijd beschikbaar maken. Om dit zelf te bereiken heeft Sirius gekozen het verkoopproces van het product zoveel mogelijk digitaal te laten verlopen. De CE-certificering maakt momenteel de weg vrij voor de commerciële lancering van Sirius Pintuition en de eerste Europese implantaties worden na de zomer verwacht.

Dr. Ir. Joris van den Hurk, Founding Partner Care IQ

Na een technische studie en promotie aan de TUe en managementfuncties bij o.a. Philips Semiconductors en Healthcare startte Joris in 2012 zijn eigen bedrijf Care IQ. Joris legt samen met 2 partners en een team van experts een basis voor het verbeteren van zorg, door te sturen op optimale patiëntenlogistiek.

Care IQ toont aan dat betere zorg en hogere patiënttevredenheid mogelijk zijn tegen lagere kosten, wanneer klinische werkstromen anders worden ingericht. Een voorbeeld hiervan is het werk dat Care IQ doet aan “Better In, Better Out”, ook bekend als prevalidatie. Bij prevalidatie wordt de conditie van de patient voorafgaand aan een operatie flink verhoogd, hetgeen leidt tot vollediger en sneller lichamelijk herstel en eerdere hervatting van normaal functioneren na de operatie. Care IQ’s klanten zijn zorgverleners, verzekeraars, en medisch-technische bedrijven wereldwijd.

 

Moderator: ir. Willem Endhoven, directeur HighTechNL

Willem heeft ervaring in met name de B2B wereld van de hightech industrie, zowel bij grote organisaties als bij start-ups. Een groot deel van zijn carrière werkte hij als business developer bij Philips in Nederland, Belgie en in Singapore. Sinds 6 jaar is hij directeur van High Tech NL.

High Tech NL is het netwerk voor de Nederlandse HighTech en omvat OEM bedrijven, MKB en kennis instellingen. HighTechNL heeft meer dan  200 leden, is sterk verbonden met de topsectoren HTSM en LSH en heeft locaties in Eindhoven, Nijmegen, Delft, Enschede.

Sidekick:  Ria Hein, voorzitter van LifetecZONe en Programmamanager Life Tech BOM Business Development & Foreign Investments. 

Aanmelden

Je kunt online inloggen via:

https://zoom.us/j/4528042572?pwd=OGRnS0hvSVVSUXl1MmJQeWtjOWlMUT09

Meeting ID: 452 804 2572

Password: 9vbxvd

online
gratis

Health Valley Partners