Home Events Maleisië en Thailand

09 september 2019 - 13 september 2019

Maleisië en Thailand

Handelsmissie

Bent u actief in de Life Sciences & Healthsector en bent u geïnteresseerd in de ASEAN-markt? Ga dan van 8 tot en met 13 september mee met de missie van RVO.nl en Task Force Health Care naar Maleisië en Thailand.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de Life Sciences & Healthsector, met name medical devices, eHealth/digital health en public health en medical devices. De missie wil Nederlandse bedrijven ondersteunen bij het verkrijgen van toegang tot de ASEAN-markt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in ASEAN

ASEAN is een van de snelst groeiende regio’s in de wereld op het gebied van uitgaven in de zorg. Snelle economische groei, toenemende welvaart, een ouder wordende bevolking en een toename van het aantal chronische ziekten veroorzaken een grotere vraag naar zorg. Binnen de ASEAN zijn Thailand en Maleisië toegankelijke markten die een goede basis bieden om zaken te doen in deze regio. De landen bieden kansen voor Nederlandse bedrijven in medical devices, eHealth/digital health en public health.

Maleisië

Maleisië biedt veel kansen in de zorgsector. Dit komt doordat de overheid momenteel enorm investeert in zorginfrastructuur (bouw van ziekenhuizen, health clinics en medische apparatuur). Hierdoor wordt de toegang tot de zorg verbeterd. Om de kwaliteit van zorg overal in het land op hetzelfde niveau te krijgen, is het delen van data tussen ziekenhuizen een belangrijk thema. Ook zorgtoerisme blijft een belangrijk thema, omdat de groei jaarlijks verdubbelt. Ruim 20 Nederlandse bedrijven in de zorgsector zijn al actief in Maleisië.

Thailand

Thailand is een van ‘s werelds topbestemmingen voor medisch toerisme. Dit is reden voor de Thaise overheid om het land als leider te profileren op het gebied van farmaceuten, medische devices en als aanbieder van medische zorg op wereldklasseniveau. Naast deze ambitie zijn de ontwikkelingen op het gebied van uitbreiding van zorgverzekering, een nationale e-Health-agenda en ouderenzorg belangrijke factoren voor een toename van de zorgvraag. Ook in Thailand zijn al rond de 20 Nederlandse bedrijven actief in de zorgsector.

Kansenrapport

Deze missie geeft follow-up van de ASEAN-factsheet Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector (pdf) (mei 2019). Tijdens het studiebezoek van de Task Force Health Care (TFHC) zijn er belangrijke publieke en private contacten gelegd voor structureel betere samenwerking.

Programma

In korte tijd krijgt u veel inzicht in de gezondheidssector in Maleisië en Thailand. U zult in contact komen met relevante decision makers, stakeholders en potentiële zakenpartners. U kunt deelnemen aan collectieve bezoeken aan relevante overheidsorganisaties, ziekenhuizen, of privéklinieken etc. Tijdens netwerkevenementen en matchmaking kunt u (informeel) contact leggen met relevante partijen, toegespitst op uw individuele behoeftes.

Zie ook het voorlopige programma (pdf) (Engelstalig).

Holland Connection Point tijdens Medical Fair Thailand 2019

Op 11 en 12 september bezoekt u de Medical Fair Thailand. Dit is een van de grootste internationale beurzen in Zuidoost-Azië voor de medische zorgsector. De beurs is gericht op medische uitrusting voor ziekenhuizen, diagnosticering, farmaceuten en rehabilitatiecentra. Bedrijven krijgen de kans om in contact te komen met potentiële partners in Zuidoost-Azië. Nederland heeft hier een Holland Connection Point ingericht. Dit is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse bedrijven en hun relaties. Rondom de beurs zijn er gezamenlijke programmaonderdelen, zoals bedrijfsbezoeken, seminars en netwerkontmoetingen.

Aanmelden

Meld u aan vóór 15 juli. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vindt het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Na aanmelding vindt per bedrijf een intakegesprek met TFHC plaats.

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer.

Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

  • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bezoek aan private en publieke (universitaire) ziekenhuizen, overheids- en overige relevante organisaties in de gezondheidszorg;
  • toegang tot de beurs Medical Fair in Bangkok;
  • individuele matchmaking;
  • netwerkevenementen;
  • collectief lokaal vervoer;
  • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.
Reis- en verblijfkosten, ook de vlucht van Maleisië naar Thailand, en eventuele meerkosten in het kader van de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruik maken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Linda Reijers, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: linda.reijers@rvo.nl
T: 06 1137 6599

of
Jos van der Sluijs, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: jos.vandersluijs@rvo.nl
T: 06 3196 4728

diverse locaties, Maleisië en Thailand
€ 500 per organisatie

static

diverse locaties

Maleisië en Thailand

Health Valley Partners