Home Events Medical Device Regulation (MDR)

22 juni 2021, 10.00-10.45 uur

Medical Device Regulation (MDR)

Praktisch webinar

over nieuwe veiligheids- en kwaliteitseisen

Per 26 mei 2021 treden de nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen, de Medical Device Regulation (MDR) in werking. Deze regels hebben niet alleen gevolgen voor fabrikanten, importeurs en distributeurs van medische hulpmiddelen, maar ook voor zorginstellingen, zorgverleners en gebruikers. Samen met het brancheteam zorg van onze partner Van Iersel Luchtman Advocaten, nemen wij je in dit praktische webinar mee, door de belangrijkste regels. Een van de gevolgen van de MDR is dat de definitie van medische hulpmiddelen verruimd is. Een product wordt daardoor sneller als medisch hulpmiddel aangemerkt. Daarnaast dienen medische hulpmiddelen onder de nieuwe regels te voldoen aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen. We praten je bij over deze nieuwe regels, maar heb je ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan de experts.

We gaan in gesprek met:

  • Jolijn Geven: Advocaat Ondernemingsrecht &Contracteren en Gezondheidsrecht
  • Rik Geurts, Partner Advocaat IE/IT & Privacyrecht

Vragen vooraf indienen

Om je zo goed mogelijk van advies te voorzien, verzoeken wij je om vooraf al je vragen in te dienen via evenementen@healthvalley.nl

Voor wie
Zorgprofessionals en -innovatoren, digital health ontwikkelaars en bedrijven, hulpmiddelenleveranciers en -fabrikanten, medewerkers ziekenhuizen.

online
gratis
30 deelnemers
  • Jolijn Geven: Advocaat Ondernemingsrecht & Contracteren en Gezondheidsrecht
  • Rik Geurts, Partner Advocaat IE/IT & Privacyrecht

Health Valley Partners