Home Events Nimma Hacks 2021 edition

11 december 2021 - 12 december 2021

Nimma Hacks 2021 edition

online hackathon

Bepaal de toekomst van de Nijmeegse Health & Hightech sector met jouw innovatieve idee

Op zaterdag 9 oktober vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats. Nimma Hacks is een 24-uur durende hackathon. Tijdens deze hackathon bijten teams van verschillende achtergronden en

opleidingsniveaus zich vast in een probleemstelling uit de lokale Health & Hightech sector. Nijmegen staat bekend een Old City met een Young Vibe, maar wist je ook dat de stad dè Health & High Tech hotspot van Nederland is? Het betaalbaar en bereikbaar houden van de zorg, voldoende en betaalbaar voedsel voor iedereen: het zijn zo maar twee grote uitdagingen van de toekomst, waar bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nijmegen samen aan werken. Dag in, dag uit met duizenden mensen vanuit de hele wereld. Hier willen we met deze hackathon een steentje aan bijdragen!

Nimma Hacks start op zaterdag 10.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 10.00 uur. Voor deze editie wordt een online communicatieplatform gebruikt. Op dit platform hebben teams de beschikking over eigen meeting rooms en eigen kanalen voor de overdracht van informatie en documentatie. Het is aan de teams zelf om bij elkaar in een ruimte te zitten of op afstand van elkaar.

Gedurende de hackathon worden de teams digitaal bijgestaan door verschillende experts uit het vakgebied. De organisatie verzorgt gedurende de dag en nacht voor leuke energizers!

Iedereen kan deelnemen in teams van 3, 4 of 5 personen. Aan het einde van de hackathon leveren de teams een implementatieplan op dat hands-on is en direct in uitvoering genomen zou kunnen worden.

Een goed plan verdient het echter ook om gerealiseerd te worden en daarom hebben de deelnemende partijen een bedrag van tenminste € 10.000,- gereserveerd om het plan ook daadwerkelijk te realiseren! Een onafhankelijke jury beslist uiteindelijk wie er met deze hoofdprijs vandoor gaat. Naast het implementatiebudget zijn er een ballonvaart met het gehele team over de Novio Tech Campus en een jaar lang gratis ondernemen bij Start-Up Nijmegen (t.w.v. € 2.940,-) te vergeven.

Als de coronamaatregelen het toelaten zal de uitreiking live plaatsvinden op een nader te bepalen locatie in Nijmegen op vrijdag 15 oktober 2021.

Nimma Hacks is een initiatief van Gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Ampleon, Byondis, CITC - Chip Integration Technology Center, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Novio Tech Campus, NXP Semiconductors, Radboudumc, Radboud University, The Economic Board, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Start Up Nijmegen.

Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen door wat er op het gebied van Health & Hightech in Nijmegen gebeurt en doe mee! Aanmelden kan vanaf vandaag via de website: www.intonijmegen.com/nimmahacks. Het aantal teams in beperkt, dus snel inschrijven wordt geadviseerd!

online
gratis
11-12-2021 00:00:00

Health Valley Partners