Home Events Persoonlijke gezondheidsomgevingen en patiëntenportalen

12 november 2018, 13:30 uur tot 18:00 uur

Persoonlijke gezondheidsomgevingen en patiëntenportalen

Hoe bevorder jij toegankelijkheid voor alle gebruikers?

Over twee jaar moeten patiënten (Patiënten / cliënten / bewoners van zorginstellingen voor langdurige zorg) via een zelf gekozen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) hun medische gegevens kunnen raadplegen van zorginstellingen waar ze klant zijn. Dus ook van jouw ziekenhuis, GGZ-instelling, revalidatiecentrum, instelling voor gehandicaptenzorg en elke andere zorginstelling. Hoe bereid jij jezelf, jouw afdeling of je organisatie voor op het PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een digitaal hulpmiddel, zoals een app, dat levenslang te gebruiken is. Patiënten krijgen hiermee toegang tot hun eigen gezondheidsgegevens en zij kunnen deze verzamelen, beheren en delen. Hiermee moeten zij grip kunnen houden op hun gezondheidsdata, van behandeling tot labuitslagen, medicatie en allergieën. Deze informatie moet via beveiligde verbindingen vanuit zorginstellingen beschikbaar worden gesteld. Welk belang hebben zorginstellingen hierbij? Hoe kun je rekening houden met de toekomst van PGO’s bij de inrichting of doorontwikkeling van een patiëntenportaal? Hierover gaan we met o.a. Boudewijn Dominicus (DOMINCO Digital Marketing Communicatie) en Sacha Margés (senior communicatieadviseur bij Zorginstituut Nederland) in gesprek.

Wat betekent dit voor jou als communicatieprofessional?
In deze Vakimpuls staan twee vragen centraal:

  • Hoe zorgen we dat de PGO’s en patiëntenportalen zo toegankelijk mogelijk zijn? Ze moeten gebruiksvriendelijk zijn en de patiënt werkelijk helpen bij zelfmanagement.
  • Hoe activeer jij als communicatieprofessional zorgverleners en patiënten om het patiëntenportaal en PGO te gebruiken? Zorgverleners kunnen deze inzetten om het consult efficiënter te laten verlopen. Als patiënten zich voorbereiden op het consult, gericht informatie krijgen, hun vragen opschrijven of van tevoren vragenlijsten invullen, dan kan dit het gesprek ondersteunen.

Er staat veel op stapel met de invoering van de PGO’s en patiëntenportalen. Onze beroepsgroep kan hierin een duidelijk verbindende en aanjagende rol spelen. Pak je kans en zorg dat je er bij bent!

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Meet & Discover Amersfoort, Stadsring 2, 3811 HR Amersfoort
€ 85,00

static

Meet & Discover Amersfoort
Stadsring 2
3811 HR Amersfoort

Health Valley Partners