Home Events Prinsjesestafette Nijmegen - Den Haag

10 september 2018 - 13 september 2018

Prinsjesestafette Nijmegen - Den Haag

Wandel mee naar Den Haag: Prinsjesestafette Nijmegen – Den Haag

van 10 tot 13 september 2018

De provincie Gelderland is dit jaar partner van het jaarlijks Prinsjesfestival in Den Haag, een festival ter ere van de democratie. In dit kader organiseren wij de week voorafgaand aan Prinsjesdag diverse activiteiten, waarvoor wij u graag uitnodigen. Voor het hele programma verwijzen wij u naar www.prinsjesfestival.nl

Om onze opwachting te maken in Den Haag organiseren wij de Prinsjesestafette, een vierdaagse wandelmars van Nijmegen naar Den Haag. Waarbij Gelderse burgemeesters en wethouders samen met Gelderlanders en iedereen die Gelderland een warm hart toedraagt in estafette wandelen naar Den Haag. Op 10 september om 07:00 uur geeft burgemeester Bruls het startschot op het Vierdaagseplein, in aanwezigheid onze samenwerkingspartners RBT-KAN en de Stichting DE 4DAAGSE. U bent van harte welkom om deze feestelijke aftrap bij te wonen en aan te schuiven bij het ontbijt voor de wandelaars. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Tom Zewald, email t.zewald@gelderland.nl.
Uiteraard bent u ook van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen op een van de etappes of langs de route de wandelaars aan te moedigen. De estafette bestaat uit 9 etappes via lange afstandspaden met de volgende start- en eindpunten: Nijmegen – Zetten – Andelst  – Ochten – Tiel – Geldermalsen – Leerdam – Schoonhoven – Nieuwerkerk ad IJssel – Rotterdam – Delft – Den Haag.

Op donderdag 13 september om 13.00 uur verzamelen alle wandelaars zich bij de Grote Kerk in Den Haag voor het laatste stukje van de Prinsjesestafette. Alles in een feestelijke sfeer waar we samen met het Vordens Mannenkoor het Gelders volkslied zingen, aansluitend verrast het Toverbaltheater ons door Gelderland op geheel eigen wijze te belichten. Na de lunch start om 14.00 uur het laatste stukje van de wandeling door de binnenstad van Den Haag. Lange Poten is voor de gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiola. Om 14.30 uur bereiken wij het eindpunt op het Plein waar een feestelijk onthaal wacht met een glaasje Betuwse Krenkelaar in aanwezigheid van burgemeester Pauline Krikke.
Prinsjesestafette, Nijmegen - Den Haag
gratis

static

Prinsjesestafette

Nijmegen - Den Haag

10-9-2018 00:00:00

Health Valley Partners