Home Events Revalidatiemissie Verenigde Staten

21 oktober 2017 - 29 oktober 2017

Revalidatiemissie Verenigde Staten

Kansen in Noord-Amerika

In de VS en de omgeving Toronto in Canada zijn meerdere toonaangevende instituten, ziekenhuizen en ondernemingen op het terrein van de revalidatie. Er zijn veel innovatieve concepten en producten op dit terrein. Daarnaast is de VS een wereldleider in onderzoek en investeringen in Hightech en Life Sciences en een belangrijke innovator in geavanceerde diagnostiek en behandelingen.

Thema’s van de reis
De reis is geschikt voor Nederlandse bedrijven, ziekenhuizen en kennisinstellingen die actief zijn in de topsectoren Life Sciences & Health, High Tech Systems & Materials en ICT. Binnen de revalidatie zijn in het bijzonder de thema’s dwarslaesie, lage rug, loopexpertise en zelfmanagement van de patiënt belangrijk. Robottechnologie, sensoring, gaming en eHealth oplossingen zijn belangrijke toepassingsgebieden binnen de revalidatie.

Voor wie?
De reis is interessant voor bedrijven op het terrein van LS&H, HTSM en ICT, kennisinstellingen en ziekenhuizen.

Aantal deelnemers:
Om de groepsdynamiek optimaal te houden is er plek voor maximaal 40 deelnemers. 

Kostenindicatie
De totale kosten van de reis zullen maximaal € 3.500 bedragen. Hierbij zijn ingegrepen alle reis- en verblijfkosten, de kosten van deelname aan de ACRM en matchmakingsbijeenkomsten. Tevens zijn de organisatie- en begeleidingskosten inbegrepen in de kosten. Oost NV biedt haar dienstverlening aan zonder winstoogmerk. RVO biedt missievouchers aan die de deelnemers aan de revalidatiemissie kunnen aanvragen. Hiermee kan tot 50% van de deelnamekosten, met een maximum van €1.500 per bedrijf, worden vergoed. Voor het aanvragen en de voorwaarden van de missievoucher klikt u hier: RVO missievoucher aanvragen en voorwaarden

Aanmelding en informatie
U kunt zich aanmelden of nadere informatie inwinnen over deze reis bij:
Greetje de Kleuver: greetje.dekleuver@oostnl.nl of 06-52413804
Remco Hoogendijk: r.hoogendijk@maartenskliniek.nl of 06-28909188
Toronto, Chicago en Atlanta , , Verenigde Staten
max. € 3.500
Aanmelden
Voorlopig programma:
Canada - Toronto
Toronto is het economische centrum van Canada met Life Sciences & Health als één van de belangrijke industriesegmenten. MaRSdd maakt met meer dan 300 start-up’s deel uit van het programma. We bezoeken het Toronto Rehab Institute en het iDAPT Centre. Samen met MaRS zetten we een matchmakingsprogramma op. Interessant hierbij is het programma Eurostars. Een verkenning van de mogelijkheden voor samenwerking met bedrijven en organisaties in Toronto is voor Nederlandse partijen zeer de moeite waard. Er zijn mogelijkheden om gebruik te maken van Eurostars-subsidie voor Nederlands-Canadese (mkb-) R&D samenwerkingsprojecten.

De Verenigde Staten - Chicago
Bezoek aan het Rehabilitation Institute (RIC) in Chicago. Het RIC is het beste ziekenhuis op het gebied van revalidatie en fysiotherapie in de Verenigde Staten. We bezoeken het nieuw geopende Shirley Ryan Ability lab van het RIC. Voor de bedrijven organiseren we een matchmakingsessie met bedrijven uit de regio Chicago. 

De Verenigde Staten – Atlanta
We bezoeken de grootste bijeenkomst op het vakgebied van de revalidatie: de American Conference of Rehabilitation (ACRM). Er zijn zowel wetenschappelijke sessies als een beurs voor bedrijven. We brengen een bezoek aan het Shepherd Center. Het Shepherd Center is een privaat ziekenhuis, zonder winstoogmerk, gespecialiseerd in de medische behandeling, revalidatie en onderzoek van mensen met hersenletsel en beschadiging van de ruggengraat.

Sint Maartenskliniek

Meer over deze partner

static

Toronto, Chicago en Atlanta

Verenigde Staten

Health Valley Partners

RSS 2.0