Home Events VG Hackathon 2020

30 maart 2020 - 03 april 2020

VG Hackathon 2020

Kom jij met de oplossing voor meer tijd voor zorg? 

De VG Hackathon werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en was direct een succes met 35 deelnemende zorgorganisaties uit de verstandelijk gehandicaptenzorg. We besloten er een tweejaarlijkse traditie van te maken en in 2020 een tweede versie te organiseren. In 2020 richten we ons niet op cliëntuitdagingen, maar op medewerkers met de thema’s werkdruk en arbeidsmarkttekort.

De VG Hackathon zal plaatsvinden van 30 maart t/m 3 april 2020.
Demo-day vindt plaats op 3 april (Jaarbeurs Utrecht).

Het doel is: Samen werken aan innovatie met als resultaat een prettige werkomgeving voor de zorgprofessional die leidt tot een betere kwaliteit van zorg!
Jaarbeurs, Utrecht
gratis
Op maandag 30 maart is er om 9:00 uur een gezamenlijke kickoff, ieder team doet dat vanaf een zelf gekozen locatie. De teams hebben tot donderdagnacht om hun idee uit te werken en de pitch voor te bereiden. Op vrijdag start om 13:00 uur de demoday, waarbij elk team het uitgewerkte concept zal pitchen. De middag duurt tot 17:30 uur.

De hackathon methodiek die we volgen is gebaseerd op Lean Startup. Hierin kan je zelf invulling geven, of je gebruikt de tools en handreiking die we aanleveren. Het weekprogramma zal er globaal zo uitzien:
Dag 1: Probleem verkennen, casus verkennen, doelgroep spreken en start maken met creëren/brainstormen.
Dag 2: Concept ontwikkelen en testen.
Dag 3: Prototype verbeteren en toetsen bij eindgebruiker.
Dag 4: Communicatie, ontwerp en businesscase.
Dag 5: Presenteren tijdens de Demoday

static

Jaarbeurs

Utrecht

Health Valley Partners