Home Events Ziekenhuiszorg van de toekomst: minder ruimte, meer plek voor innovatie?!

24 november 2020, 10.00 uur

Ziekenhuiszorg van de toekomst: minder ruimte, meer plek voor innovatie?!

Webinar

Hoe gaat de patiëntenzorg zich de komende 15 jaar ontwikkelen? Wat voor soort patiënten verwachten ze? En hoe ziet het ziekenhuis er eigenlijk dan uit qua werkruimte? In het Radboudumc is dit een belangrijk thema en zijn ze druk aan het verbouwen, maar niet om meer ruimte te creëren. Nee, ze besloten om de komende tijd 100.000 vierkante meter te slopen. Ze gaan terug van 480.000 naar 380.000 m2 vastgoed, maar blijven dezelfde productie draaien als in 2016, terwijl ze in de regio voorspellen dat de zorgvraag de komende 10 jaar met 16 procent toe gaat nemen. Maar hoe gaan ze dit oplossen? Ze denken dit aan te kunnen door innovatie een grote rol te laten spelen, niet alleen in techniek, maar ook in de manier van werken. Operaties worden door innovaties steeds nauwkeuriger en zijn in één keer afdoende waar de patiënt vroeger drie keer terug moest komen. Operatiekamers worden dus minder gebruikt. Samengevat de toekomst van de zorg volgens Radboudumc: minder stenen, meer technologie en een andere manier van werken.

In deze round-table webinar kwanen aan bod:

  • Rene Bleeker, projectdirecteur bouwzaken van het Radboudumc, die zijn visie deelt over de toekomst van ziekenhuizen. En;
  • Harry van Goor, chirurg bij het Radboudumc vertelt over innovatieve technologische oplossingen en de samenwerking met ondernemers in de zoektocht naar oplossingen.

Het samenkomen van het Radboudumc en diverse creatieve ondernemingen leidt namelijk tot het ontstaan van veel innovatieve ideeën. Dit gaat voor de zorg heel veel opleveren. Laat je inspireren!

This workshop is powered by Briskr Validate! – a project funded by EFRO (European Fund for Regional Development)

Briskr-validate.jpg

online
gratis
  • René Bleeker, projectdirecteur bouwzaken Radboudumc
  • Harry van Goor, chirurg bij het Radboudumc

Health Valley Partners