Developing early stage cervical cancer diagnostics based on novel epigenetic markers
Home Ons netwerk Partners CC Diagnostics

CC Diagnostics

In Nederland krijgen 9 van de 10 vrouwen minstens eenmaal in hun leven te maken met een incorrecte testuitslag ter verdenking op baarmoederhalskanker. CC Diagnostics werkt aan een gepatenteerde, DNA-gebaseerde PCR-test waarmee het percentage gemiste kankers kan dalen van 24% naar 3%. Verder kan het aantal fout positieve testresultaten bijna gehalveerd worden en levert implementatie in Nederland alleen al een jaarlijkse kostenbesparing op van 2,9 miljoen.
 
Verder is deze test toepasbaar op materiaal dat middels self-sampling is verkregen. Dit betekent dat een vrouw niet langer naar haar dokter hoeft te gaan voor een uitstrijkje maar zelf materiaal van haar baarmoederhals kan afnemen. Dit is handiger en minder invasief voor de vrouw. Het is een bewezen methode om de nationale participatiegraad te verhogen.
 
Momenteel worden samen met UMCG de voorbereidingen voor de benodigde validatiestudie getroffen. Ondertussen werkt het team van CC Diagnostics aan de benodigde financiering en relaties met Key Opion Leaders. Na de validatiestudie zal CC Diagnostics in samenwerking met distributeurs en grote diagnostische bedrijven deze test aanbieden aan diagnostische laboratoria.
 
Neem laagdrempelig contact op om samen dit wereldwijde probleem te tackelen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: CC Diagnostics
Website: https://cc-diagnostics.com/
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Biotechnologie, Diagnostica, Medical devices
Bezoekadres: Herestraat 106, 9711 LM Groningen
Postadres: Zwarteweg 21A, 9717 HN Groningen
KvK: 66882273

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Koen van den Hurk
Innovatie Manager Health Valley Netherlands
k.vandenhurk@healthvalley.nl
+31612092409

Koen van den Hurk

Health Valley Partners

RSS 2.0