Home Ons netwerk Partners Mind Mansion

Mind Mansion

Door middel van Virtual Reality wil Mind Mansion mensen die belemmerd worden door een fobie helpen hier beter mee om te gaan. Er zijn veel mensen wereldwijd die last hebben van angst in hun dagelijks leven. Dit gaat ten kosten van de dagelijkse activiteiten en hier willen wij een einde aan maken!

OMGAAN MET ANGST

Veel mensen worden in hun dagelijks leven geconfronteerd met hun angst of fobie. Dit kan tot ernstige belemmeringen leiden. Wij van Mind Mansion willen deze mensen helpen hun angst te overwinnen door middel van VRET, zodat zij net als iedereen zonder angst door het dagelijks leven kunnen gaan. Wil jij meer weten over hoe we dit doen? Bekijk dan onze werkwijze.

WERKWIJZE

VIRTUAL REALITY

Met Mind Mansion maken wij gebruik van virtual reality exposure therapie (VRET) om mensen met een angst of fobie te kunnen helpen hier beter mee om te leren gaan. Met VR simuleren wij de angstige situatie waardoor symptomen van angst, zoals zweten en een verhoogde hartslag kunnen worden opgeroepen. Hierdoor kan er in elke gewenste situatie met de angst geoefend worden en kan je de angst eenvoudiger overwinnen. Door middel van knopjes kan de behandelaar aanpassingen in de simulatie doen, terwijl deze mee kan kijken met wat de cliënt ziet.

BIOFEEDBACK

Mind Mansion combineert VRET met biofeedback. Tijdens de simulatie van een angstige situatie kunnen verschillende reacties worden gemeten om zo de mate van de angst te kunnen bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het meten van zweet, hartslag of zelfs hersengolven. Op basis van deze gegevens kan de behandelaar de simulatie aanpassen en kan er nog gerichter geoefend worden met de angst om de cliënt nog sneller te helpen de angst te overwinnen.

GAMIFICATION

Wanneer je met de Mind Mansion simulaties aan de slag gaat, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van gamification. De gamification motiveerd de cliënt zelf de confrontatie met de angst aan te gaan en deze te overwinnen door middel van laagdrempelige opdrachten. De behandelaar heeft invloed op deze opdrachten en de moeilijkheid hiervan om de optimale exposure te bereiken en de cliënt te begeleiden in het omgaan met angst.

MindMansion_.png

ONZE VR SIMULATIES

Met behulp van Mind Mansion VRET kunnen verschillende angsten en fobieën behandeld worden en helpen bij het omgaan met angst. Iedere gewenste situatie kan hierdoor naar de behandelkamer worden gebracht en aangepast worden aan de wensen van zowel de behandelaar als de cliënt. Zo hebben we een supermarkt, een plein en een bus gemaakt voor cliënten met sociale angst en een lift en een openbaar toilet voor cliënten met claustrofobie. Bekijk via onderstaande knop al onze simulaties en lees wat de mogelijkheden zijn voor het overwinnen van angst.
 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Mind Mansion
Website: https://www.mindmansion.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: eHealth, ICT
Bezoekadres: Doctor Poletlaan 13, 5626 NC, Eindhoven, Nederland
Postadres: De Kuiper 23, 5975 AZ, Sevenum, Nederland
KvK: 72615516

Social

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Mirjam van den Bosch
Innovatiemanager Health Valley Netherlands
m.vandenbosch@healthvalley.nl

Mirjan van den Bosch

Health Valley Partners