een frisse blik op duurzame zorg

Praktisch, evidence-based duurzaamheidsadvies en implementatie in uw ziekenhuis of zorginstelling!

Home Ons netwerk Partners MINT zorgadvies

MINT zorgadvies

MINT zorgadvies biedt een helpende hand aan zorginstellingen om duurzamer te zijn. Dit kan zijn op het gebied van afval, energie, water, of een ander aspect van duurzaamheid. Samen met de betrokken personen uit de zorginstelling analyseert MINT zorgadvies de huidige situatie, brengt een advies uit over hoe een proces duurzamer kan, en implementeert dit plan in de zorginstelling. MINT zorgadvies laat zien dat duurzaam zijn niet moeilijk is!

MINT zorgadvies kan op verschillende vlakken iets betekenen voor uw zorginstelling. Het advies wordt altijd op maat gemaakt voor uw zorginstelling

CO2-footprint

Lever een positieve bijdrage aan het milieu door de CO2-footprint te verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door afval te verminderen of te recyclen. MINT kan u helpen om deze processen op een effectieve manier aan te pakken.

Green Team

Sommige ziekenhuizen werken al met Green Teams binnen verschillende afdelingen. Heeft uw Green Team een boost nodig of wilt u graag een Green Team starten? MINT kan u daar bij helpen.

Green Deal

Is uw ziekenhuis aangesloten bij de Green Deal of bent u van plan zich daar bij aan te sluiten? Dan kan MINT u helpen om uw doelstellingen te halen.

Hoe het werkt

Duurzaamheid is een erg breed begrip. MINT zorgadvies heeft een rekentool ontwikkeld en getest in een ziekenhuis, waarmee de CO2-footprint van een proces kan worden berekend. Hiermee wordt duurzaamheid concreet gemaakt, en kan evidence-based advies worden gegeven. Deze unieke tool wordt toegepast in een stappenplan, bestaande uit zes stappen. Het volgen van deze systematische methode is erg effectief om een multidisciplinair onderwerp aan te pakken. In de afbeelding hieronder ziet u hoe MINT zorgadvies te werk gaat. 

Infographic-MINT-zorgadvies.png

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: MINT zorgadvies
Website: www.mintzorgadvies.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Research & Development
Bezoekadres: Oostzeedijk beneden 49b, 3062 VL, Rotterdam, Nederland
Postadres: Oostzeedijk beneden 49b, 3062 VL, Rotterdam, Nederland
KvK: 74397435

Social

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Marc Kalf
Ecosysteem directeur Health Valley Netherlands
m.kalf@healthvalley.nl
+31622389323

Marc Kalf

Health Valley Partners