Snelle en hoogwaardige IT in de zorg

MedApp: grip op medicatie

PharmIT

Het bedrijf PharmIT heeft een enthousiast team bestaande uit zowel informatici als farmaceuten. Samen willen we nieuwe, digitale toepassingen voor bestaande problemen in de zorg ontwikkelen. Bij PharmIT combineren we expertise uit diverse zorgdisciplines met hoogstaande informatietechnologie. Onze innovaties worden altijd ontwikkeld vanuit het oogpunt van de gebruikers van onze producten, of dat nu patiënten, zorgprofessionals als apothekers en artsen, of een hele andere groep betreft. Op die manier realiseren we innovaties die er echt toe doen voor alle medicijngebruikers.

PharmIT opereert vanuit de overtuiging dat de gebruikers van onze diensten onmiddellijk de toegevoegde waarde moeten ervaren. In onze zoektocht naar innovatieve producten laten we ons zo min mogelijk hinderen door de huidige status quo in de zorg: we zoeken goede oplossingen en gaan liefst buiten de gebaande paden. De gevestigde orde in de zorg heeft een duidelijke mening, maar wij geloven dat die niet altijd leidend hoeft te zijn. Hierbij zien we liever dat innovatieve projecten mislukken, dan dat we de kans laten liggen om dergelijke initiatieven überhaupt uit te proberen.
 

De makers van MedApp

PharmIT_Medapp.pngPharmIT is het bedrijf achter MedApp: de ontwikkeling van dit platform is ons grootste eigen project. MedApp biedt patiënten grip op hun medicatiegebruik. Zo stelt MedApp patiënten o.a. in staat om op eenvoudige wijze ‘slimme’ medicijnwekkers in te stellen, medicijnvoorraad te beheren, bijsluiters te bekijken en hoogwaardige medicijninformatie raad te plegen. Met MedApp is het momenteel ook al mogelijk om medicatie bij de eigen apotheek te herhalen. Ook kunnen patiënten direct in de app bijwerkingen rapporteren bij het landelijk Bijwerkingencentrum (Lareb), hun eigen medicijnvoorraad beheren en veel meer. Lees meer op MedApp.nu!
 

Voor patiënten

PharmIT plaatst de gebruikers op de troon en vindt dat deze de regie over de behandeling zoveel mogelijk in eigen hand moet krijgen. Hierbij voorziet PharmIT een toekomst waarbij zorgprofessional en patiënt samen beslissen over de behandeling. PharmIT gelooft dat een dergelijke aanpak resulteert in gemotiveerdere patiënten en uiteindelijk in een betere behandeling. Digitale innovaties zullen gebruikers in toenemende mate ondersteunen om diens rol als medebeslisser op adequate wijze te kunnen vervullen.

Voor professionals

Zorgprofessionals hebben in toenemende mate te maken met een omgeving die steeds meer van hen vraagt. Hedendaagse patiënten verwachten daarbij dat zorgprofessionals volledige gefocust zijn op hun individuele welzijn en eisen de best mogelijke behandeling. Overheid en verzekeraars verlangen daarbij dat de geleverde zorg doelmatiger en tevens goedkoper wordt aangeboden. Om deze belangen te kunnen verenigen is innovatie die zowel kwaliteit als efficiëntie bevordert onontbeerlijk. Wanneer informatietechnologie op maat gesneden wordt voor specifieke problemen in de zorg kunnen zorgprofessionals worden ontzorgd. Hierbij stelt de technologie zorgverleners in staat om te focussen op hun primaire taken, namelijk het leveren van de best mogelijke zorg voor patiënten.

Voor bedrijven

Hoewel PharmIT zelf hard aan de weg timmert, zijn onze IT’ers ook voor andere projecten in te huren. Door de centrale locatie van ons kantoor op de campus van de TU/e (ook wel het Silicon Valley van Nederland), zitten wij midden in het kloppend hart van het Nederlandse software scene. Naast het uitbouwen van onze succesformule MedApp hebben wij diverse bedrijven en initiatieven succesvol geholpen bij high-end IT vraagstukken, mét of zonder link aan de zorg . Kampt u met een te kort aan slimme IT’ers, of heeft een complex IT-vraagstuk? Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: PharmIT B.V.
Website: http://www.pharmit.nl
E-mail: info@pharmit.nl
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: eHealth, ICT
Bezoekadres: Horsten 1, 5612AX Eindhoven
Postadres: Horsten 1, 5612AX Eindhoven
KvK: 64259951

CONNECT MET PharmIT


Social

Health Valley Partners

RSS 2.0