Home Ons netwerk Partners Pontes Medical UMC Utrecht

Pontes Medical UMC Utrecht

Pontes Medical: Shape Future Care

In zorginstellingen werken duizenden zorgprofessionals met hart en ziel aan het leveren van goede zorg. Regelmatig stuiten zij op ideeën om de zorg ‘beter te maken’.

Het is onze missie om samen met deze zorgprofessionals en het bedrijfsleven nieuwe producten te ontwikkelen, te valideren en naar de markt te brengen.

Pontes Medical heeft een commerciële aanpak voor het realiseren van productinnovaties in de zorg. Nieuwe producten dragen bij aan innovatieve diagnose- en behandelmethodes, patiëntveiligheid en betaalbare zorg. 
 

Expertise

Pontes Medical begeleidt de ontwikkeling van een nieuw product, van idee tot realisatie, naar implementatie in de zorg. Samenwerking met Pontes innovatiemanagers biedt u o.a.

Innovatiemanagement strategie en productontwikkeling
Netwerk met experts voor elk stadium van ontwikkeling
Strategie voor IP en patentaanvraag
Kennis over certificering en regulering
Ervaring in het maken van business plannen en contracten
Ondersteuning bij het ophalen van externe financiering en subsidies
Toegang tot expertise en validatie in meerdere ziekenhuizen

Samen kunnen wij uw MedTech project realiseren!

Pontes is een Latijns woord en staat voor bruggen, in dit geval voor bruggen die worden gebouwd tussen afdelingen en mensen in het ziekenhuis en tussen het ziekenhuis en het bedrijfsleven. Pontes Medical is geen bedrijf, maar een samenwerkingsverband tussen het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) en het VU medisch centrum (VUmc). De medewerkers zijn dan ook gewoon in het ziekenhuis werkzaam.

Zorgprofessionals zetten zich met hart en ziel in voor het leveren van goede zorg. Tijdens het werk zien zij soms ineens iets, wat veel beter kan. Zo ontstaat een nieuw idee, wat verbeteringen inluidt voor patiënten, artsen of verpleging. Pontes Medical begeleidt de ontwikkeling van het initiële idee tot de realisatie van een nieuw product, naar de implementatie in de zorg.

Wij geloven in een commerciële aanpak voor het realiseren van product innovaties voor de zorg. Dit draagt bij aan hoogwaardige zorg in de toekomst, onder het motto ‘shape future care’. Deelnemers zijn mede-eigenaar van het projectresultaat. De zorgprofessionals testen de resultaten, tijdens de ontwikkeling, in hun eigen werkomgeving. Voor het productierijp maken en opschalen naar de markt werkt Pontes Medical nauw samen met bedrijven. Ideeën van zorgprofessionals variëren van nieuwe diagnose en behandelmethodes, tot slimme apparatuur en werkprocessen. De uitkomst kan voor patiënten een prettiger, sneller, en veiliger resultaat opleveren, of voor de behandelaars een efficiënter of effectiever werkproces.

Een mooi voorbeeld is de delirium monitor Deltascan. Deze zorgvernieuwing startte met het promotie-onderzoek van Willemijn van der Kooij. Vervolgens namen UMC innovatiemanagers van Pontes Medical met Arjen Slooter en npk design de productontwikkeling ter hand. Na de oprichting van Prolira is dit uitgegroeid tot realisatie van de Deltascan. Een prachtig voorbeeld, hoe toonaangevend onderzoek tot waardevolle innovatie kan leiden. Zie ook de NOS uitzending van 7 maart 2018.

We spreken altijd graag met nieuwe partijen om mee samen te werken.

  • Zorgprofessionals met een goed idee zijn altijd welkom. We maken graag een afspraak, om uw idee in vertrouwelijkheid te bespreken
  • Bedrijven kunnen zich aanmelden als ze geïnteresseerd zijn om een Pontes ontwikkeling naar de markt te brengen.
  • Investeerders? Jazeker, regelmatig zijn wij op zoek naar ondersteuning voor Pontes spin-offs
  • Ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen kunnen wij van tijd tot tijd koppelen aan ontwikkelingen, om een nieuwe bedrijf op te richten.
  • Zorginstellingen kunnen zich aansluiten bij Pontes Medical als zij met onze innovatie aanpak aan de slag willen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Pontes Medical UMC Utrecht
Website: http://www.pontesmedical.com/
Organisatietype: Netwerkorganisatie
Specialisatie: Business development
Bezoekadres: Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht, Nederland
Postadres: Postbus 85500, 3508 GA, Utrecht, Nederland
KvK: 30244197

Social

Publicatiedatum: oktober 31, 2018

Van uitvinding tot praktische toepassing

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Marc Kalf
Ecosysteem directeur Health Valley Netherlands
m.kalf@healthvalley.nl
+31622389323

Marc Kalf

Health Valley Partners