Home Ons netwerk Partners Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten

Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten

De 'Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS)' is ontstaan naar het voorbeeld van de ‘surgical societies’ in onder andere het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ons streven is om studenten van de academische medische centra in Nederland meer onderwijs aan te bieden in alle chirurgische disciplines. Daarbij hopen we meer diepgang te geven aan de chirurgische kennis van de studenten, ze kennis te laten maken met chirurgische vaardigheden en het leren interpreteren van wetenschappelijke literatuur (bijv. ‘evidence based surgery’).

Deze aspecten worden bewerkstelligd door op de afzonderlijke VCMS-afdelingen masterclasses en workshops te organiseren. De VCMS-afdelingen die onder VCMS Nederland vallen zijn:

  • Amsterdam, AMC
  • Amsterdam, VUmc
  • Groningen
  • Leiden
  • Maastricht
  • Nijmegen
  • Rotterdam
  • Utrecht

Om alle afdelingen te verbinden is in 2015 VCMS Nederland opgericht. Haar doel, als overkoepelende vereniging, is om de afdelingen van advies te voorzien en de kwaliteit van de activiteiten van de VCMS-afdelingen te waarborgen. Daarnaast houdt VCMS Nederland zich bezig met het organiseren van activiteiten voor alle leden, in de vorm van symposia, congressen, sociale evenementen en sinds 2017 de organisatie van de Master Academy. De VCMS Master Academy is een jaarlijks onderwijsprogramma voor 120 coassistenten, die een jaar lang vanuit het gehele land een chirurgisch programma doorlopen.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten Nederland (VCMS Nederland )
Website: http://www.VCMS.nl/Nederland
E-mail: amc@vcms.nl
Organisatietype: Netwerkorganisatie
Specialisatie: Netwerkorganisatie
Bezoekadres: Catharijnesteeg 8, 3512 NZ Utrecht
Postadres: Catharijnesteeg 8, 3512 NZ Utrecht
KvK: 63950286

CONNECT MET Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten


Social

maart 24, 2018

The Body as a Box

Health Valley Partners

RSS 2.0