Winq

De juiste informatie, bij de juiste patiënt, op het juiste moment.

De zorg wordt steeds duurder en elke innovatie die de zorg efficiënter maakt, is een goede innovatie. Winq zorgt voor een daling in de zorgkosten. Het jonge bedrijf speelt in op het gegeven dat een patiënt die een diagnose krijgt op het moment zelf vaak niet in staat is om helder na te denken en thuis pas aan het malen slaat. Een volgende afspraak met de specialist leidt dan ook vaak niet tot het gewenste resultaat, te weten een keuze voor een behandeling. Simpelweg omdat de patiënt nog veel te veel vragen heeft.

Met Winq kan de patiënt thuis rustig de diagnose inclusief mogelijke behandelplannen bekijken en in de eigen tijd beslissingen nemen. Hiermee wordt er niet alleen tijd bespaard, maar worden ook samen betere beslissingen genomen over de behandeling. Inmiddels werken UMC Amsterdam (AMC/VUmc), Radboudumc en ’t Emma Kinderziekenhuis samen met WInq.

Winq is een online platform voor het ontwikkelen, delen en distribueren van gepersonaliseerde digitale keuzehulpen om samen beslissen tussen patiënt en zorgverlener te bewerkstelligen. 94 procent van de patiënten wil actief betrokken worden bij het nemen van belangrijke beslissingen gerelateerd aan zijn/haar behandeling. Ondanks dat samen beslissen vele voordelen kent, krijgt de patiënt in de dagelijkse praktijk vaak onvoldoende mogelijkheden om tot een gezamenlijk
besluit te komen met zijn/haar zorgverlener. Een van de innovaties die samen beslissen stimuleren zijn digitale keuzehulpen. Een digitale keuzehulp informeert patiënten via een digitaal hulpmiddel zoals een applicatie over de behandelmogelijkheden voor zijn of haar aandoening.
 

OPRICHTERS

Winq is opgericht door Lukas van Delft en Renske de Bruine. Renske de Bruine ondervond aan levende lijve – net als vele anderen – in de praktijk dat patiënten en familieleden beter geïnformeerd kunnen worden. Lukas ondervond vanuit zijn positie als senior IT consultant op het gebied van patient centered care binnen AMC/VUmc, dat zorginstellingen IT systemen veel efficiënter kunnen inzetten. Op basis van de praktijk ervaring van Renske en de technische kennis van Lukas is Winq opgericht, om zodoende de kwaliteit van zorg te verbeteren en waardevolle tijd beter in te zetten om onnodige kosten te besparen.

Uit eerbetoon aan de moeder van Renske – Karin de Bruine -Winkler (meisjesnaam)– is “Winq” ontstaan.

Meer weten over Winq?

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Winq
Website: www.winklercompany.org
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Business development, eHealth, ICT, Consultancy
Bezoekadres: Herengracht 440, 1017 bz Amsterdam
Postadres: Herengracht 440, 1017 BZ, 1017 bz Amsterdam
KvK: 67107699

Social

Making the difference by unlocking new value

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Marc Kalf
Innovatie Manager Health Valley Netherlands
m.kalf@healthvalley.nl
+31622389323

Marc Kalf

Health Valley Partners

RSS 2.0