Blindsight Mobility

logo Blindsight Mobility
Website: www.blindsightmobility.com
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Medical devices
KvK nummer: 81906889

Adres

Waaigat 1A
8321 MP
Urk
Nederland

Social

Blind Pexels Tima Miroshnichenko 6607479

Sightguide

Sightguide is hét elektronische alternatief voor een blindengeleidehond. Net als een geleidehond begeleidt het de gebruiker aan de hand van A naar B. Met slimme sensoren neemt het zijn omgeving waar en bouwt hier een driedimensionaal beeld van. Obstakels worden zo gedetecteerd en ontweken. Ook het detecteren van objecten zoals ov-palen, deuren, zebrapaden, verkeerslichten, etc is mogelijk. De twee wielen onder aan de stok houden je op koers.

Blindengeleidenhond als startpunt 
Blindsight Mobility gelooft in de kracht van een blindengeleidehond. Het is het ideale hulpmiddel voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond bespaart enorm veel energie doordat hij de gebruiker aan de hand begeleid en autonoom beslissingen neemt.

Slimme sensoren als oplossing
Een levend hulpmiddel is helaas niet geschikt voor ieder persoon met een visus beperking. Daarom werken wij met slimme sensoren om de omgeving waar te nemen. Met o.a. optische, lidar en radar sensoren ontwikkelen wij een elektronisch alternatief van een hond.

Elektronische geleidenhond als resultaat
Blindsight Mobility werkt aan Sightguide, een elektronische blindengeleidehond. Het is in staat om zelfstandig te navigeren en de gebruiker aan de hand mee te nemen. Eenvoudige navigatie van deur tot deur voor ieder persoon met een visuele beperking.

Afbeelding van Corine Böhmers

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Corine Böhmers Innovatiemanager