Parkinson Smartwatch

logo Parkinson Smartwatch
Website: www.parkinsonsmartwatch.com
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Medical devices
KvK nummer: 62602497

Adres

Mallemoolen 23a
6901 GS
Zevenaar
Nederland

Social

Ageing Bruno Aguirre Ulmecr1o 1I Unsplash

Het probleem

Levodopa is het meest effectieve geneesmiddel voor behandeling van de ziekte van Parkinson. De meeste mensen nemen levodopa een paar keer per dag in, omdat een enkele pil slechts een paar uur werkt. Maar timing en dosering van pillen is cruciaal om goed te blijven. Als uw symptomen fluctueren (bijvoorbeeld goede uren, die afgewisseld worden door stijve en langzame uren of zelfs uren met teveel beweging), dan kan het aanpassen van uw schema veel helpen.

In deze figuur is de witte lijn de bloedspiegel van levodopa. Voor een optimale behandeling van de ziekte van Parkinson moet die witte lijn binnen het groene gebied blijven. Om dat te bereiken, moet uw arts weten hoe het met u gaat tijdens de dag. Daarbij kan het elektronische dagboek van Parkinson smartwatch u te hulp komen!

Het horloge

Met een Parkinson smartwatch kunt u gemakkelijk de ernst van Parkinson vastleggen, alsof u een dagboek bijhoudt. Wanneer u een verandering van uw toestand opmerkt, raakt u een kleur op het horloge aan die daarmee overeenkomt: geel betekent 'off' (slecht, langzaam, stijf, tremor enz.). Groen is goed, rood is voor onwillekeurige bewegingen.

Wanneer u uw pillen neemt of een maaltijd, registreert u dat op uw smartwatch door een eenvoudige aanraking van een pictogram op het horlogescherm.

De gegevens worden van het horloge automatisch veilig opgeslagen en verzonden. U en uw arts kunnen dan grafieken van de gegevens bekijken op uw persoonlijke website (de portal). Het is overal toegankelijk via een pc, tablet of mobiele telefoon.

Het is heel eenvoudig: u kunt het systeem al gebruiken na een instructievideo van 2 minuten.

De oplossing

In uw persoonlijke pagina op de portal, tonen kaarten middels de gegevens die u op het horloge hebt vastgelegd het verloop van uw ziekte. De kaarten zijn zo ontworpen dat uw arts de behandeling aan uw behoefte kan aanpassen. Kleuren geven aan hoe het met u gaat van uur tot uur. Het systeem meet ook automatisch hoeveel u beweegt. U kunt zien op welke tijdstippen u uw pillen en maaltijden hebt ingenomen. Nu kunt u met uw arts bespreken hoe u kunt verbeteren. Parkinson smartwatch ondersteunt u en uw behandelteam bij het streven naar zoveel mogelijk goede uren.

Parkinson smartwatch helpt ook uw medicijnen correct in te nemen: op door u ingestelde tijden gaat een zoemer af, en verschijnt een foto van uw eigen pillen op het horloge, als herinnering. Op deze manier neemt u vaker de juiste pillen op het juiste moment.

Afbeelding van Carla Roovers

Is dit bedrijf voor jou een potentiële match? Neem dan contact op met:

Carla Roovers Innovatiemanager