Life Sciences & Health

Meer en meer worden de maatschappij en de zorg voor uitdagingen gesteld. Nederlandse bedrijven, zorgorganisaties en kennisinstellingen zijn als geen ander in staat om die uitdagingen interdisciplinair aan te pakken en in totaaloplossingen te denken. Niet voor niets is Nederland internationaal een gewilde gesprekspartner op het vlak van Life Sciences & Health.
 
Nieuwe medische innovaties kunnen antwoord bieden op de zorgvraagstukken van deze tijd. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De Nederlandse kennisinfrastructuur en de totale zorgconcepten die in de Life Sciences & Health-keten ontwikkeld worden (inclusief zorgsystemen en dienstverlening), bewijzen hun meerwaarde op de internationale zorgmarkt.
 

Nederland bij internationale top

Zo scoren we internationaal gezien bovengemiddeld op het wetenschappelijk-medisch domein (bijvoorbeeld oncologie en vaccins), als het gaat om 'patiënt'data, op het vlak van lichaamsmaterialen (cohortstudies en biobanken) en in de integratie van onderzoek-onderwijs-zorg. Nederland hoort op onderzoeksgebied bij de internationale top.

Innovatiekracht versterken

Innovatienetwerk Health Valley Netherlands wil antwoord bieden op de zorgvraagstukken van vandaag en die van de toekomst, door met elkaar de innovatiekracht te versterken als het gaat om onderwerpen als personalized medicine, medical devices & robotics, e-health en bouwen en wonen in de zorg. Vanuit Oost-Nederland nu nog vooral op nationaal niveau, maar we zijn vastberaden om ook internationaal onze grenzen te verleggen.

Bedrijvigheid Life Sciences & Health

Ontdekken wie er in Nederland actief zijn op het vlak van Life Sciences & Health?
Bekijk dan de kaart of lijst 'Bedrijvigheid Life Sciences & Health'.

Health Valley Partners