New Venture Match: For bright ideas and bold money

New Venture Match brengt ondernemers en investeerders in de health en biotech bij elkaar

Home Ons netwerk Partners New Venture Match

New Venture Match

New Venture Match speelt een intermediaire rol voor startups, business angels, investeerders (family offices) en Venture Capital firms. Wij specialiseren ons in het zoeken van aandelenkapitaal en de financiering van health en biotech bedrijven. De focus van New Venture Match ligt op de pre-seed, seed en early stage financieringen. Voor onze huidige portefeuille veel belovende health-tech start-ups zijn wij op zoek naar investeerders. 

New Venture Match: For bright ideas and bold money


Ons netwerk van strategische contacten maakt het mogelijk om een partner van toegevoegde waarde te zijn.  In de medische en biotech wereld is er veel innovatie en Nederland speelt hier een prominente rol. Hier ontstaan nieuwe ideeën die vernieuwend en schaalbaar zijn. Waar het in deze fase meestal ontbreekt zijn twee dingen: kapitaal en ondernemerschap. Deze startups en ondernemers komen terecht bij New Venture Match voor het zoeken van in eerste instantie kapitaal. Dit kan zijn in de vorm van aandelenkapitaal (venture capital) of in vreemd vermogen. Maar vaak is er ook behoefte aan ondernemerschap en gaan wij op zoek naar ervaren ondernemers die ondersteuning kunnen bieden.

Voor investeerders en bedrijven gaan wij op zoek naar innovatieve startups die een vernieuwend en schaalbaar idee hebben en welke aansluit bij de eigen achtergrond.
Wij werken met en voor:

  • Startups 
  • Venture Capital Investors
  • Business Angels
  • Wealth management & familiy offices
  • Particuliere Investeerders
  • Banken
  • Crowdfunding platforms
  • (Regionale) overheid

Voor de startup

Als start-up wil je al je nodige energie besteden aan je business-plan en je bedrijf zo snel mogelijk laten groeien. Het zoeken van de benodigde financiering behoort niet tot je kerntaken en je hebt een voorkeur om dit uit te besteden. Het aantal bancaire financieringsaanvragen neemt ook af en alternatieven zijn noodzakelijk. Gebrek aan tijd, kennis en contacten zijn meestal de reden waarom een startup vastloopt bij de financiering van het bedrijf. Waarom zou iedere start-up dezelfde weg moeten bewandelen als New Venture Match dit voor je kan doen en voor anderen al heeft gedaan?

Naast het zoeken van aandelenkapitaal of financiering kunnen wij je op nog meer terreinen ondersteunen. Omdat we ons specialiseren in de health en biotech sectoren zullen wij ons netwerk ook gebruiken om mensen te koppelen aan jouw onderneming wanneer dat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zoeken van een directeur of ervaren ondernemer voor de dagelijkse leiding.

Wat is voor ons een ‘startup’’? Overal horen we de term ‘startup’ om ons heen. Het klinkt tegenwoordig goed om te zeggen dat je voor een startup werkt of oprichter van een startup bent. Een startup is een startende ondernemer, maar een startende ondernemer is voor ons niet direct een startup. Voor New Venture Match gaat het om nieuwe technologie en schaalbaarheid. Wij zoeken naar startup met een vernieuwend idee en met vernieuwende techniek.  

Op welke manier werken we voor je?

Wij gaan op zoek naar een exacte match tussen het profiel van de startup onderneming en de investeerder. New Venture Match gaat voor jou op zoek en benadert investeerders direct door gebruik te maken van haar netwerk. In tegenstelling tot veel online-platforms beperken wij ons niet tot een internetproflel voor jouw onderneming. We beginnen met een gratis adviesgesprek. Samen kunnen wij werken aan de ‘elevator’ en ‘executive summary’ pitch. Niemand kan dit in-principe beter dan de ondernemer zelf. Maar als er behoefte is aan feedback, dan staan we voor je klaar. We zullen je begeleiden in de gesprekken en de presentaties. 

Wat wij niet doen: je voor een zaal met personen zetten waarvan niet bekend is in welke sector en bedrijsfase ze geïnteresseerd zijn. Tenzij Crowd Funding voor jouw bedrijf het meest geschikt is zullen we proberen om een zo klein mogelijk groep investeerders voor je te vinden. Dit verhoogt de betrokkenheid en professionaliteit van je investeerders. 
Met een sterk netwerk aan financiële instituten en investeerders helpt New Venture Match de creatieve geest aan het financieren van haar bedrijf. 

De fees publiceren wij niet op onze website maar kunnen zeker concurrerend genoemd worden.
New Venture Match brengt ondernemers en investeerders in de health en biotech bij elkaar

Voor de investeerder

Bouw mee aan de toekomst van onze gezondheidszorg!

Als investeerder ben je opzoek naar een investering die bij je past. Misschien ben je zelf ondernemer (geweest) en zoek je een extra of nieuwe uitdaging waarbij je actief en persoonlijk betrokken bent. 

In de medische en biotech wereld is er veel innovatie en Nederland speelt hier een prominente rol. Hier ontstaan nieuwe ideeën die vernieuwend en schaalbaar zijn. Waar het in deze fase meestal ontbreekt zijn twee dingen: kapitaal en ondernemerschap. Deze ondernemers komen terecht bij New Venture Match voor het zoeken van in eerste instantie kapitaal. Dit kan zijn in de vorm van aandelenkapitaal (venture capital) of in vreemd vermogen. Maar meestal is er ook behoefte aan ondernemerschap. Je kunt er dus voor kiezen om alleen investeerder te zijn in een goed idee maar ook om zelf actief betrokken te raken. 

Als je actief betrokken wilt zijn, waar is dan de startup waar jij in gaat investeren op zoek naar? Herken je het volgende profiel?
•    Vermogende ondernemer of investeerder, family office, relevant Venture Capital Fund
•    Investeringen normaliter tussen  € 100.000 en € 750.000
•    Uitvoerig netwerk en specifieke kennis
•    Gepassioneerd rond ondernemerschap en investeren
•    Bieden strategische visie en rol spelen als mentor
•    Bij voorkeur lokaal investeren
•    Op zoek naar chemie met de ondernemer

Hoe staan wij je daar in bij?

New Venture Match specialiseert zich in health-en biotech en bouwt daarin een uitgebreid netwerk in op. Wij zoeken in deze sectoren de juiste match tussen de ondernemer en investeerder. Wij doen niet aan massa presentaties waarbij we een startup voor een zaal zetten zonder te weten wat de wensen van de deelnemers zijn. We beginnen met een kennismakingsgespek waarin bepaalt wordt waarin je interesses en mogelijkheden liggen. Deze zullen wij gaan koppelen aan onze startups. Indien nodig en gewenst brengen wij ook meerdere investeerders bij elkaar voor een gezamenlijk belang in een onderneming. 

Maar uiteraard zijn er ook startups die al deze eigenschappen in huis hebben en dus alleen op zoek zijn naar kapitaal. Dit is voor de investeerders die alleen een financieel belang willen nemen.

New Venture Match brengt ondernemers en investeerders in de health en biotech bij elkaar.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: New Venture Match B.V.
Website: www.newventurematch.com
E-mail: eddy.vandenbrink@newventurematch.com
Organisatietype: Bedrijf
Specialisatie: Business development, Consulting
Bezoekadres: Jan Koklaan 8, 3829 GZ Hooglanderveen
Postadres: Jan Koklaan 8, 3829 GZ Hooglanderveen
KvK: 67021239

CONNECT MET New Venture Match


Health Valley Partners

RSS 2.0 RSS 2.0 RSS 2.0