Home Actueel Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2017 bekend

02 maart 2017

Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2017 bekend

De Stichting Zorginnovatie Nederland en haar partners hebben dit jaar tien nominaties uit de 109 inzendingen geselecteerd. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De uitreiking vindt plaats tijdens het Health Valley Event 2017 op donderdag 9 maart in het CineMec Nijmegen. De winnaar ontvangt een bedrag van €15.000, om zijn bedrijf verder te ontwikkelen.

Op de tien kanshebbers kan tot 9 maart 13.30 uur gestemd worden via www.healthvalleyevent.com. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de slotshow op het Health Valley Event op 9 maart. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt aan de kwaliteit en de efficiency van zorg. “We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen”, aldus Marc Kalf, voorzitter van de Stichting Zorginnovatie Nederland. “Elke regio heeft een innovatie gekozen die de zorg echt zal verbeteren.”
 

Breng je stem uit

Vanaf nu is het mogelijk om op jouw favoriete innovatie te stemmen. Welke innovatie verdient het volgens jou de Nationale Zorginnovatieprijs 2017 te winnen? Hieronder het overzicht van de genomineerden. Hieronder een overzicht van de genomineerden.
 
  • A-ViewVia slokdarmecho kan mogelijke verkalking na een hartoperatie in beeld worden gebracht. En zo de operatie strategie worden aangepast om de kans op hersenschade te verminderen. 

  • Easysteppers: Een simpel traplift alternatief waarmee gemakkelijker op eigen kracht in de hele woning geleefd kan worden en men vitaler langer thuis blijft wonen. 

  • LiveSafe: Persoonlijke alarmdienst. Met één druk op een mobiel alarmapparaat of de alarmapp kan de LiveSafe-gebruiker hulp inschakelen, 24/7, 365 dagen per jaar. 

  • MeXtra: Een social eHealth network waarin hulpverlener, cliënt, de sociale omgeving van de cliënt en de informele zorg samen kunnen werken aan de zorgvraag die leeft.  

  • Physitrack: Maakt het mogelijk om via videochat een diagnose te stellen, een op maat gemaakt programma te maken en op afstand patiënten te monitoren. 

  • Qbi: Een interactief, entertainment- en beweegsysteem. Hiermee is het mogelijk om middels lichaamsbewegingen een fysieke robotbal te besturen om zo balans en coördinatie te trainen.

  • Total Cup: Een drinkbeker met slokgrootte regulatie (20 ml of 15 ml) om het risico op verslikken te verminderen en met modulaire handvatten om de zelfstandigheid te vergroten. 

  • Tovertafel: Interactieve spellen, bestaand uit lichtprojecties op tafel, reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie.

  • Umenz App: Een app die de zorgconsument met al zijn zorgverleners verbindt en overzicht, ondersteuning, begeleiding, signalering, registratie en consultatie biedt bij al zijn behandelingen. 

VisitU: Een interactieve live geluid- en beeldverbinding tussen patiënten en hun dierbaren thuis. Dit verstevigt de emotionele band met dierbaren en verbetert hun welzijn en versnelt herstel. 

zorginnovatieprijs2017_logo.png


Terug naar het overzicht

Health Valley Partners