Home Actueel Nieuws uit ons netwerk Succesvolle deelname bedrijven aan Medical Devices Meetings in Stuttgart

15 maart 2017

Succesvolle deelname bedrijven aan Medical Devices Meetings in Stuttgart

Een delegatie uit Oost-Nederland heeft recent deelgenomen aan een door het WTC Twente georganiseerde economische missie naar Stuttgart. De delegatie bestond uit een groep van bedrijven en onderzoekers, die in totaal ruim honderd gesprekken hebben gehad met potentiële partners in Duitsland.

Deelnemende bedrijven waren onder andere Bimba, Bronkhorst, Demcon, JPT Micronit en het Experimental Center for Technical Medicine van de Universiteit Twente.

Kennisuitwisseling

Op 8 en 9 maart werd deelgenomen aan de Medical Devices Meetings in Stuttgart. Dit is een matchmakingevent op het gebied van medische technologie. De deelnemende ondernemers hadden in totaal meer dan honderd gesprekken met potentiële partners. Daarnaast zorgde een gemeenschappelijk paviljoen voor kennisuitwisseling onder elkaar en gesprekken met medische clusters uit Baden Württemberg. Deze Duitse deelstaat kent ruim 800 bedrijven die actief zijn in de medisch technische sector met in totaal bijna 50.000 medewerkers en een gezamenlijke omzet van 12,1 miljard euro. Twee bedrijven, Philips Medizin Systeme en Curitis, zijn voorafgaand bezocht om kennis uit te wisselen over ontwikkelingen op het gebied van health care en om te kijken naar mogelijke samenwerking.

Reacties deelnemers

Carolien Meijer, marketing research manager van Bronkhorst High-Tech: ‘Bronkhorst is tijdens de Medical Device Meetings door de VP R&D van een van de grootste healthcare bedrijven in Duitsland gevraagd om hen te ondersteunen met oplossingen voor low-flow fluidics handling vraagstukken. Tevens is er de intentie uitgesproken om een partnerschap te starten op het gebied van microfluidics applicaties om de industrialisatie van deze belangrijke technologie te bevorderen.'

Demcon

Demcon was voor de derde keer deelnemer aan een WTC-missie naar Duitsland. Business development manager Benno Lansdorp daarover: ‘Het zou ontzettend mooi zijn om voor een aantal medical-devicebedrijven in Baden-Württemberg een stukje ontwikkelwerk te doen. Onze ervaring is dat je tijdens deze handelsreizen met het WTC Twente hele concrete contacten opdoet en serieuze gesprekken kunt voeren. Daar draait het om. Voor een partij waar wij drie jaar geleden een presentatie mochten geven bij een bedrijfsbezoek tijdens een WTC-missie, doen wij nu een hele mooie ontwikkelopdracht op het gebied van mechatronica."

Micronit

Ook Micronit Microtechnologies vond de trip inspirerend. ‘De initiatieven en netwerkmogelijkheden van het World Trade Center Twente in samenwerking met het Netherlands Business Support Office in Stuttgart hebben laten zien dat er deuren open gaan en connecties ontstaan die we zelf niet voor elkaar hadden gekregen.'


Terug naar het overzicht

Auteur:
WTC Twente


Tags

Health Valley Partners

RSS 2.0